Autor: Kaisa Gabral • 6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andi Saagpakk aumärgist: olen veel üllatusekapslis

President Toomas Hendrik Ilveseselt Valgetähe teenetemärgi saav Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Andi Saagpakk on enda sõnul veel ülatusekapslis. Ta  möönab, et selle taga on ilmselt stabiilne ja suur töö.

„Olen praegugi veel üllatusekapslis! See tuli tõsiselt üllatusena, ma pole väga jõudnud selle peale mõeldagi,“ kommenteeris Saagpakk.

Seda, kas Saagpakk teenetemärki ka isiklikult vastu võtma läheb, ei osanud ta esialgu veel öelda. „Ma ei tea, mul ei ole kutset. Ma siin kellelegi ka just ütlesin, et ma kuskile ukse taha ei lähe seisma. Kui kutse tuleb, siis saan sellele küsimusele vastata. Täna minul kutset pole,“ lausus Saagpakk naerdes.

Andi Saagpakk on tegutsenud pikka aega põllumajandussektoris Saaremaal ja ta usub, et see ilmselt ongi peamine põhjus,miks just tema aumärgi sai. "Järjepidevus ja pikaajalisus on see, mis minu puhul ilmselt kõne alla tuleb. Ma olen selles süsteemis töötanud väga kaua, pea terve eluaeg, alates 70ndast aastast, eks selle aja jooksul ole ühtteist saanud ära teha. Täna on Saaremaal nii lihatööstus kui piimatööstus enamvähem normaalses seisus, mingisugune osa selles on ilmselt ka minul,“ märkis Saagpakk.

Ta lisas, et põllumajanduses ja toiduainete tootmises ongi väga oluline just stabiilsus. „Kui mõne muu tööstusharu ettevõtted tulevad ja lähevad, mitte halvas mõttes, turukonjunktuur muutub kiiresti või midagi sellist, siis toiduainetetööstus on stabiilsuse musternäidis selles osas. Inimesed söövad edasi, põllumees on Eestis põline ja toodab seda, stabiilsus on selle asja juures põhiline,“ rääkis Saagpakk.

Andi Saagpakk on ka Eesti Põllumajandus - Kaubanduskoja MTÜ nõukogu liige.

AS Saaremaa Piimatööstus on piimanduse alal suurte kogemustega ja pikaajaliste traditsioonidega ettevõte, mis on tegutsenud juba esimese Eesti Vabariigi aegadest alates. Alates 1. aprillist 2007 on AS Saaremaa Piimatööstus eraldiseisev ettevõte, mis on spetsialiseerunud juustude ja või tootmisele. 2012. aastal oli tööstuse käive 16,2 miljonit eurot, mis oli võrreldes varasemaga 5,2% suurem. Ekspordist saadav tulu oli 6 miljonit eurot, mis moodustas kogukäibest 37,3%. Ligi 90% ekspordist toimus Venemaale ja ülejäänud Soome.

 

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751