Kombaini ja traktorijuhiks saab õppida arvutis

CLAAS Online Simulator võimaldab esmakordselt õpetada kombainide ja traktorite juhtimist erinevates tingimustes ilma arvuti tagant lahkumata.

Nüüdsest on võimalik kombainidel ja traktoritel töötavaid operaatoreid koolitada ilma füüsilisi seadmeid kasutamata. Koolitatavate töö tulemusi saab hinnata interaktiivselt reaalajas. Virtuaalsetelt juhtimisseadmetelt ja anduritelt saadud telemeetria- ja protsessiandmete järgi modelleeritakse tarkvaraga töötingimusi ja masina tööd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvutil toimuv õpe võimaldab anda operaatoritele väljaõppe juba enne koristushooaja algust ning tagada suure jõudlusega töö juba koristuse esimestel päevadel. Lisaks väldib see masinate kahjustamist võimalike juhtimisvigade tõttu. Simulaator võimaldab kiiresti koolitada välja uusi juhte masinatele ning kogenud juhtidel värskendada oma teadmisi regulaarse väljaõppe ja pideva enesetäiendamise abil. Keerulise ja kalli tehnika opereerimisel annab virtuaalne õpe olulise kulu- ja ajasäästu juba esimestest päevadest.

Möödunud aasta lõpus toimunud maailma suurimal põllumajandustehnika messil Agritechnika valiti þürii poolt see toode üheks valdkonna innovaatilisemaks lahenduseks.


 

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised