Autor: Tanel Raig • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kombaini ja traktorijuhiks saab õppida arvutis

CLAAS Online Simulator võimaldab esmakordselt õpetada kombainide ja traktorite juhtimist erinevates tingimustes ilma arvuti tagant lahkumata.

Nüüdsest on võimalik kombainidel ja traktoritel töötavaid operaatoreid koolitada ilma füüsilisi seadmeid kasutamata. Koolitatavate töö tulemusi saab hinnata interaktiivselt reaalajas. Virtuaalsetelt juhtimisseadmetelt ja anduritelt saadud telemeetria- ja protsessiandmete järgi modelleeritakse tarkvaraga töötingimusi ja masina tööd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvutil toimuv õpe võimaldab anda operaatoritele väljaõppe juba enne koristushooaja algust ning tagada suure jõudlusega töö juba koristuse esimestel päevadel. Lisaks väldib see masinate kahjustamist võimalike juhtimisvigade tõttu. Simulaator võimaldab kiiresti koolitada välja uusi juhte masinatele ning kogenud juhtidel värskendada oma teadmisi regulaarse väljaõppe ja pideva enesetäiendamise abil. Keerulise ja kalli tehnika opereerimisel annab virtuaalne õpe olulise kulu- ja ajasäästu juba esimestest päevadest.

Möödunud aasta lõpus toimunud maailma suurimal põllumajandustehnika messil Agritechnika valiti žürii poolt see toode üheks valdkonna innovaatilisemaks lahenduseks.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751