Väetiselaoturi tööd hinnatakse reaalajas

AXMAT on esimene lahendus, mis mõõdab reaalajas ja automaatselt väetiselaoturi tööd ja seadistab automaatselt laoturit punkris oleva väetise liigi ja väetamisriba laiuse järgi.

Tegemist on esimese täppissüsteemiga, mis kasutab mikrolainel töötavaid andureid ja võimaldab väetiselaoturi tööd automaatselt juhtida. Väetiselaoturi ketta kohal olevad mikrolaineandurid salvestavad kontaktivabalt kettapositsiooni ja muudavad automaatselt väetisevoo laiust tänu punkri pöörlevale põhjale ja muudetavale etteandeavale.

Väetamise käigus jälgitakse pidevalt punkti, kuhu väetis punkrist ketaslaoturile langeb. Uudne seade, mis automaatselt seadistab väetiselaoturi tööd vastavalt nõutud väetamistsoonile võimaldab saavutada paremaid tulemusi võrreldes traditsiooniliste seadmetega ja ei nõua väetamiskatse tegemist põllul. Väetisevoo pidev jälgimine ja reguleerimine võimaldab ka koheselt reageerida muutustele väetise konsistentsis või ilmastikutingimustes. Kõik see suurendab väetamise tõhusust, vähendab heitmeid ja kulusid ning tõstab saagikust. Süsteemi eelised leidsid kinnitust ka Prantsuse katseinstituudis Irestea läbiviidud katsetel.

 

 

 

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150