Ameerikas: regulatsioonid põllumajanduses peavad olema looduse, mitte kalendripõhised!

Teatud kokkulepped ja regulatsioonid peavad igasuguse tootmise juures olema.

"Praeguste regulatsioonide järgselt ei tohi väetise laotamisega tegeleda 1.detsembrist 31.märtsini. Ilmselgelt on see tehtud taoliselt selleks, et oleks võimalikult lihtne täitmist jälgida. Aastad on aga väga erinevad ja looduse ning põllumajandusliku tootmise seisukohast ei ole see otstarbekas," selgitab Baltic Agro ASi arendusdirektor Margus Ameerikas. "On olnud aastaid kus ka detsembrikuus on veel silo tehtud ja mõnedel aastatel oleks märtsis täiesti sobilik kevadtöödega alustada. Muidugi peab siin põllumees ka ise tark olema ja mitte üle pingutama. Liialt vara talivilju kasvule ergutades muudetakse need talve ajutise tagasituleku puhuks külmaõrnadeks. Samas orgaanilise tahke- või vedelväetise laotamisega osadele põldudele saaks taolistel aastatel nagu käesoleval kindlasti varem alustada, ilma et see loodusele ohtu kujutaks."

26.03. ilmuvas Äripäeva Põllumajanduse erilehes on võimalik lugeda pikemalt Margus Ameerikase artiklit sellest, kuidas oma taliviljapõlde kevadel turgutada.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised