Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikas: regulatsioonid põllumajanduses peavad olema looduse, mitte kalendripõhised!

Teatud kokkulepped ja regulatsioonid peavad igasuguse tootmise juures olema.

"Praeguste regulatsioonide järgselt ei tohi väetise laotamisega tegeleda 1.detsembrist 31.märtsini. Ilmselgelt on see tehtud taoliselt selleks, et oleks võimalikult lihtne täitmist jälgida. Aastad on aga väga erinevad ja looduse ning põllumajandusliku tootmise seisukohast ei ole see otstarbekas," selgitab Baltic Agro ASi arendusdirektor Margus Ameerikas. "On olnud aastaid kus ka detsembrikuus on veel silo tehtud ja mõnedel aastatel oleks märtsis täiesti sobilik kevadtöödega alustada. Muidugi peab siin põllumees ka ise tark olema ja mitte üle pingutama. Liialt vara talivilju kasvule ergutades muudetakse need talve ajutise tagasituleku puhuks külmaõrnadeks. Samas orgaanilise tahke- või vedelväetise laotamisega osadele põldudele saaks taolistel aastatel nagu käesoleval kindlasti varem alustada, ilma et see loodusele ohtu kujutaks."

26.03. ilmuvas Äripäeva Põllumajanduse erilehes on võimalik lugeda pikemalt Margus Ameerikase artiklit sellest, kuidas oma taliviljapõlde kevadel turgutada.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960