Autor: Sirje Rank • 20. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viiendik Hiina põllumaast reostunud

Hiina avalikustas pikka aega riikliku saladusena varjus olnud informatsiooni põllumaa reostuse ulatuse kohta.

Ligi viiendik haritavast maast on reostunud, mis on kolm aastakümmet kestnud kiire majanduskasvu ja tööstusarengu pärand, kirjutab Wall Street Journal värsket raportit tsiteerides.

Hiina õhukvaliteedi probleemid on laialt tuntud, kuid pinnastik on see, kuhu saasteained lõpuks kogunevad, ütles Greenpeace'i aktivist Wu Yixiu. Sealt lähevad need toiduainetesse ja mõjutavad kõiki.

Seitse aastat väldanud uuringu tulemused näitasid, et 16% riigi pinnastikust ja 19% haritavast maast on ühel või teisel moel reostunud. Enamasti raskemetallidega. Eriti rängalt on saastunud Jangtse jõe delta, Pärlijõe delta ning vanad tööstuspiirkonnad riigi kirdeosas.

Suur reostus sunnib Hiinat suurendama toiduainete importi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960