Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa valitsus avaldas keelatud importkaupade nimekirja

Venemaa kehtestab impordikeelu ELi, Ameerika, Austraalia, Kanada ja Norra sea-, looma- ja linnulihale, meresaadustele, puu- ja köögiviljadele, piimale, juustule ja piimatoodetele.

Ta ütles, et allkirjastas presidendi eilse seadluse alusel sellekohase valitsuse määruse, vahendas Vedomosti.ru. 

Venemaale ei tohi sisse vedada järgmisi kaubagruppe:

Loomaliha (värske ja külmutatud)Sealiha (värske ja külmutatud)Kodulinnuliha ja tooted sellestSoolatud, kuivatatud lihaKala ja vähilised, molluskid ja muud vee-elukadPiim ja piimatoodangJuurviljad (juured ja mugulad)Puuviljad ja pähklidVorst ja sarnased tooted subproduktidest ja verest, samuti nendel põhinevad valmistootedJuust ja taimsete rasvade baasil valmistoidudTaimsetel rasvadel põhinevad piimatooted

Impordikeeld kehtestati "riiklike huvide kaitse eesmärgiga". Medvedevi sõnul ei vastanud Venemaa kaua aega lääneriikide sanktsioonidele, oodates oma partnerite meelemuutust, kuid seda ei tulnud.

Sanktsioonid kehtestatakse üheks aastaks, "kuid kui meie partnerid demonstreerivad konstruktiivset lähenemist", on valitsus valmis embargo tähtaja ümber vaatama, lisas Venemaa peaminister.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960