Saidafarmi juht Juhan Särgava näeb asja positiivselt, eelkõige kui hea tahte avaldamise märki.
„Lisada saab niipalju, et eelkõige see raha ise on hea tahte avaldamise märk ja selle otsustuskiirus EL mehhanismi juures ülikiire. Meede ise kohe ei anna midagi. Ta on hästi kaugele ulatuvate tagajärgedega - andeka rakendamise korral aasta tagant saame hinnata, kas ja kui märgatav on turu edenemine neis suundades, kuhu promotsioon rakendatakse. Hetke emotsioonid räägivad seda keelt, et Türgi on Kagu-Aasia ja Aafrika kõrval piimatoodetest rääkides kuidagi varju jäänud. Meie mehed noor- ja lihaloomadega on mõneti päris head äri ajanud türklastega. Nõndasamuti on Vene turg türklastele avatum, kuivõrd nad ei ole polariseerunud lähisündmustesse kuigi tugevalt,“ kommenteeris Särgava. „Lisaraha eraldamine promotsiooni meetmesse lubab selles tegevuses vanade tegijate kõrvale ka uusi. Meie Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on sedakorda tegijate hulgas, mille üle võib lausa heameelt tunda. Meiegi kaubamärgid muutuvad nähtavaks laiemale üldsusele.“
Seotud lood
Euroopa Komisjon teatas täna, et suunab 2015. aastal põllumeestele oma toodangu reklaamimiseks mõeldud 60 miljoni eurosesse fondi lisaks veel 30 miljonit eurot.
Eesti Aiandusliidu tegevjuht Raimond Strastin kommenteeris Euroopa Komisjoni otsust anda tootjatele toodangu reklaamimiseks lisaraha, kui positiivset otsust.
Euroopa Komisjon teatas täna, et suunab 2015. aastal põllumeestele oma toodangu reklaamimiseks mõeldud 60 miljoni eurosesse fondi lisaks veel 30 miljonit eurot.
Teadlik majandusliku kahju tekitamine vastastikuste sanktsioonidega on umbtee, mis ei vii kuhugi, leiab Saidafarmi juhataja Juhan Särgava.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.