Septembris tappis Atria oma Valga tapamajas 9929 siga, millest tapateenus oli 2205 ning 687 veist. Kokku tapeti Atria tapamajas ühtekokku 10 616 looma. Sellel aastal oluliselt kasvanud nõudlus tapateenuse järele on põhjustatud märkimisväärselt muutunud turuolukorrast.
“Rasketel aegadel on osad Eesti seakasvatajad pööranud elusloomade ekspordi asemel senisest rohkem tähelepanu koduturule,” selgitas Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm. “Ka Atria on Eesti talunikelt rohkem loomi kokku ostnud. Peame väga positiivseks seda, kui eestlaste toidulaual asendub importliha kasvõi osaliselt kodumaisega.”
“Oleme oludele vaatamata teinud suuri jõupingutusi, et pakkuda Eesti tarbijale eestimaist liha,” sõnas Atria Eesti ASi müügidirektor Meelis Laande. “Paljud meie tooted kannavad lubadust olla valmistatud ainult eestimaisest lihast. Usun, et suudame seda lubadust järjepidevalt täita.”
“Atria sigade eelmine kuu tapmise mahurekord oli 2003. aasta septembris – 8876 pead,” sõnas Olle Horm. “Sigade selle aasta eelmine mahurekord oli juulis, 8662 pead. Veiste eelmine kuu tapmise mahurekord oli 2009. aasta septembris. Selle aasta eelmine mahurekord oli juulis, 635 pead. Numbrid näitavad, et mahud on sellel aastal oluliselt kasvanud ning selle põhjus ei ole mitte üleriiklik tootmismahtude kasv, vaid olulisel määral muutunud keskkond.”
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Atria Eesti nõukogu otsustas kutsuda ettevõtte juhatusest tagasi Anrijs Aumalise ja nimetada uueks juhatuse liikmeks senise müügidirektori Meelis Laande.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.