Autor: Alyona Stadnik • 13. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karni: tootmishooneid peab kaasajastama

Karni kaubamärgi omanik Arke Lihatööstus ASi juhatuse liikme Andres Trummi sõnul investeerisid nemad aastatel 2012-2013 uue tootmishoone ehitamisse 5 miljonit eurot.

„Sel aastal me ei ole investeerinud,“ märkis Trumm. „Kuna tegime just nii suure investeeringu, siis lähiaastail ei ole selliseid plaane. Mis saab kahe aasta pärast, sellest räägime aasta pärast.“

Arke Lihatööstus avas oma Põlgaste tsehhi uue 5000ruutmeetrise tootmishoone mullu oktoobris. Tänu sellele on juurde tekkinud 20 töökohta ning Trummi sõnul on investeering end igati õigustanud. „Meie turuosa on kasvanud 21 aastat järjest, iga aasta natuke,“ lausus Trumm.

Mis puudutab üldiselt investeeringuid ja Venemaa suunal eksporti, sõnas Trumm, et Eesti lihatööstused on Venemaale eksportinud väga vähe ning tööstuse kaasajastamine ei ole seotud ekspordiga. „Inimeste töötingimusi on vaja parandada. Tehnika ja igasugu hügieeninõuded ja normid karmistuvad,“ ütles Trumm. „Ilmselt on Rakvere lihatööstus selle välja kalkuleerinud, et vanade ruumide remontimise asemel on kordades odavam ehitada uus hoone.“

Samas lisas Trumm, et tänapäeval on lihatööstuse ehitamise ruutmeetri hind väga kallis, kuid tootmishooneid peab kaasajastama.

HKScan teatas täna, et kavandab märkimisväärseid investeeringuid Lääne-Soome ja Rakvere tootmisüksuses. Rakverre planeeritud investeeringu väärtus on ligikaudu 20 miljonit eurot: kavas on ehitada praeguse tootmisüksuse juurde täiesti uus, umbes 10 000 m2 tootmisüksus

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751