Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käivitati maailma suurim robotlüpsisüsteem

Uus-Meremaal van Leeuweni piimafarmis paigaldati maailma suurim ühe katuse all asuv automaatne vabalüpsisüsteem.

Pärast 24 uue DeLavali VMS™ vabalüpsisüsteemi paigaldamist Lõuna-Canterbury piirkonnas Makikhis asuvasse 1500-lehmale mõeldud lauta on lüpstavate lehmade arv kasvanud seitsme päeva jooksul nullist 750-ni ning pool kasutada olevast ruumist veel vaba. Kava kohaselt saavutab laut täisvõimsuse aasta lõpuks. DeLaval tegi van Leeuwensi piimafarmiga tihedat koostööd, et tulla vastu omanike soovidele ning pakkuda täispaketti, mis tagab loomade hea tervise, tõhusa lüpsmise ja keskkonnaga kooskõlas toimiva lauda.

„Meil on hea meel, et van Leeuweni piimafarm valis maailma juhtiva automaatlüpsisüsteemide tootja DeLavali, ning me oleme veendunud, et meist saavad suurepärased partnerid,” ütles müügi- ja turundusosakonna asepresident Paul Löfgren. „Lisaks kahekümne neljale DeLavali VMS™  vabalüpsisüsteemile  on laut varustatud DeLavali internetipõhise rakuloenduriga OCC ja analüüsisüsteemiga Herd Navigator™, mis olid ka peamised põhjused DeLavali eelistamiseks. Van Leeuweni piimafarm on suurepärane näide farmist, kus ressursikasutus on maksimaalne ja farmi tegevus on keskkonnaga tasakaalus.”

Robotlüpsisüsteem võimaldab tänapäeva piimatootjatel vähendada tööjõukulusid ja tegutseda paindlikumalt, sest enam ei ole vaja lehmi kaks korda päevas lüpsta. See võimaldab van Leeuweni sarnastel tänapäeva edukatel piimakarjapidajatel keskenduda teistele valdkondadele, näiteks keskkonnasäästlikkusele ja karja haldamisele.

Loe pikemalt DeLavali kodulehelt.

 

.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960