John Deere müüjal nõrgem aasta algus

Deere & Company on tänavust aastat alustanud võrreldes eelmise aasta sama ajaga nõrgemalt.

Kontserni tegevjuht Samuel R. Allen lausus portaalile profi.de, et nõrgem tulemus on tingitud üldisest loiust olukorrast põllumajanduses, kus ka nõudlus põllumajandustehnikale on väiksem, vähem ostetakse ka suure jõudlusega masinaid, pigem eelistatakse odavamat hinnaklassi. Samas näitas ettevõte häid tulemusi ehituse- ja metsatehnika müügis. Kokku hoiti ka tegevuskuludes.

USAs ja Kanadas on põllumajandustehnika müügitulu ettevõttel vähenenud 13% aga mujal maailmas kuni 27%. Deere & Company prognoosib tänavusel aastal müügitulu langust keskmiselt 17%.

Stokker Agri OÜ juhataja Taimi Marguse sõnul on ka Eestis sarnane majandus- ja turusituatsioon.
"Tõepoolest, ka Stokker Agri prognoosib selleks aastaks käibe langust, eelkõige seoses Venemaa-Ukraina konfliktile järgnenud drastilise piimahinna langusega Eesti turul. Niikaua kui piimahind pole tõusule pööranud, ei näe me olulist müügimahtude tõusu," kommenteeris Stokker Agri OÜ juhataja Taimi Margus.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised