Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VitalFields lõi traktoristidele ja põllutöölistele oma mobiiliäpi

14. aprillil esitles VitalFields Tartus Küüni tänaval uut mugavat mobiiliäppi, mis lõpetab pika paberimajanduse ajastu põllumajandusettevõtluses, sest nii igapäevaste töökäskude andmine kui ka kohustusliku põlluraamatu täitmine toimub nüüdsest vaid elektrooniliselt.

„Tegime traktoristidele ja põllutöölistele oma mobiiliäpi, et lõpetada paberimajanduse ajastu põllumajandusettevõtluses,“ ütles VitalFieldsi üks loojatest Martin Rand. Ta lisas, et tegemist on lihtsa abivahendiga, mis hoiab kokku põllumeeste väärtuslikku aega nii Eestis kui ka suurtes põllumajandusriikides Kesk- ja Ida Euroopas.

Martin Rand tõdeb, et seni ei ole mobiiliäppe põllumajanduses laialdaselt kasutatud, kuid pole mingit kahtlust, et Eesti põllumehed võtavad selle kasuliku tööriista kiiresti omaks. „Üheks heaks näiteks on kaksikõdedest viljakasvatajad Teele ja Tuuli Vaarak, kes kasutavad VitalFieldsi juba mõnda aega ning on saavutanud häid tulemusi viljelusvõistlusel, “ täiendas Rand.

Põllumajandusäpi kasutamine eeldab agronoomilt või töödejuhilt põllutööde etteplaneerimist, sest töökäsud peab ette mõtlema ja VitalFieldsi sisestama. Selline planeerimine säästab lõpptulemusena aga palju aega, mis tavapäraselt kuluks hilisemate arusaamatuste lahendamisele ja "tulekahjude” kustutamisele.

VitalFieldsi uus mobiiliäpp täiendab veebipõhist rakendust www.vitalfields.com lehel ja sobib eelkõige töölistele ja traktoristidele, kes saavad end põllul olles kiiresti kurssi viia, millised tööd on vaja päeva jooksul teha ja leida üles õiged põllud. Kui seni täideti põlluraamatuid nii Excelis kui ka paberkandjal, siis nüüd tekivad põlluraamatu kirjed ise. Näiteks kui traktorist saab põllul väetamistööd valmis, märgib ta oma telefonis need tehtuks ja info kuupäeva, töö sisu ja kulunud materjalide kohta kajastuvad automaatselt põlluraamatus ja lao aruandes. Nii on ka tööde juhil või agronoomil hea ülevaade põllul tehtud ja veel teha olevatest töödest koos ülevaatega põllule kulunud sisenditest.

VitalFieldsi äpp töötab nii iOSi kui Androidi süsteemiga nutitelefonides ning on kasutatav nii eesti, inglise, saksa kui ka vene keeles. Androidi-põhisesse nutitelefoni saab mobiiliäppi alla laadida Google Play’st, iPhone ja iPadi omanike jaoks lisandub VitalFieldsi äpp AppStore’i järgmise nädala keskpaigas.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616