Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 4. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seakatk avastati ka Lääne-Virumaal

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) avastas seakatku Lääne-Virumaal Rakke vallas Kamariku külas asuvas talus.

"Kinnitasime seakatku diagnoosi Lääne-Virumaal Rakke vallas asuvas kolme seaga majapidamises. Sead hukatakse ja hävitatakse," teatas veterinaar- ja toiduamet.

Seakatku kannatanud talust kümne kilomeetri raadiusesse jääb neli sigu pidavat väiksemat majapidamist ja kaks suuremat farmi, millest ühes on 5400 ja teises 1940 siga, ütles VTA peadirektor Ago Pärtel Postimehele.

Kümne kilomeetri tsooni jäävates väiksemates majapidamistes on kõigis alla viie sea.

Nö "hinge kinni" hoiab praegu kindlasti seakasvataja Urmas Laht, kelle firmale OÜ Markilo kuuluvad seafarmid asuvad Lääne-Virumaal Tamsalu vallas. Põllumajandus.ee üritab saada täna Lahelt kommentaari.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960