Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gross ostis soodsalt kaks sigalat

Kui Lääne-Virumaal asuvate Kõpsta ja Piibe seafarmi eelmine omanik inglane Nevil Hewitt pani oma ettevõtte seakasvatusprobleemide tõttu müüki, siis kasutas piirkonna edukaim ärimees Oleg Gross juhust ja ostis need ära.

„See on meile kui rusikas silmaauku,“ ütles Gross Kuulutajale. „Nende kahe ja Annikvere sigala abil katab OG Elektra nüüd 90 protsenti oma sealihavajadusest.“

Gross kinnitas, et tema jaoks on selle tehingu risk väike. „Riik on lubanud sigade hinna kompenseerida, kui katk peaks farmi jõudma – Kõpsta farmides on kõik nõuded täidetud, õnnetuse korral poleks kompensatsiooni saamisega probleeme. Ka pole mul hirmu turu kadumise pärast, sest nagu mainitud, kulub kogu toodang oma ettevõtte tarbeks. Ega sealiha eestlase toidulaualt kao.“

„Farmide hind oli ka muidugi soodne,“ lisas Gross. „Sain farmid kätte kordades odavamalt, kui selliste sigalate ehitus läheks maksma.“

Kõpsta Seafarm OÜ sigalad on varustatud modernse automaatikaga ning igati kaasaegsed, näiteks sooja toodetakse lägast. 8000 sea eest hoolitseb kokku vaid 7 inimest.

Grossil on juba olemas 1500 loomaga Annikvere sigala, mis varustab lihaga OG Elektra tütarfirmasid. Samas ei katnud see sigala kaugeltki OG Elektra vajadusi tooraine järele, milleks on umbes 1200 siga kuus.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616