Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CLAASi LEXION 700 seeria - parim teraviljakombainide klassis

CLAASi LEXION 700 seeriat tunnustati Agritechnica põllumajandustehnika messil 2016. aasta masina tiitliga.

Žürii, mis koosneb kaheksa Euroopa riigi 19 tehnoloogiaajakirjanikust, tunnustab põllumajandustehnika tootjaid aasta masina tiitliga igal aastal vaheldumisi Saksamaa Agritechnica messil ja Prantsusmaa SIMA messil. Kokku jagatakse auhindu põllumajandusuuendustele 16 kategoorias.

Tänavu võidutses teraviljakombainide kategoorias taas CLAAS: kui 2015. aasta masina tiitel anti SIMA 2015. aasta messil CLAAS TUCANOle, siis 2016. aasta masina tiitlit kannab uus, LEXION 700 seeria. Žürii andis LEXION 700 seeriale eripreemia tehnoloogiliste uuenduste eest, sealhulgas 4D-puhastussüsteemi ja automaatse viljavoolu kontrolli eest. Mõlemad uuendused olid juba pälvinud Agritechnica messil DLG hõbemedali.

4D-puhastussüsteem on loodud viljakoristuseks ebatasastel põldudel, et tagada üles- või allamäge liikumisel pidev viljavool tagastuslavale, ettevalmistuslavale ja sõelale. 4D-puhastussüsteemi kuulub kaks komponenti: kallakust olenev rootori katteplaatide kontroll ja automaatne tuulikukontroll. 4D-puhastussüsteemiga masinal on lisaks kolmas paar rootoriplaate.

Rootoriplaatide avanemine oleneb masina põiki- või pikikallakust ning separeerimis- ja puhastuselementidel lasuvast koormusest. Automaatselt avatakse või suletakse rootori see osa, mis on parasjagu allamäge või ülesmäge asendis.

Lisaks sellele on CLAAS ummistusohu varajast tuvastamist silmas pidades töötanud uue LEXION 700 jaoks välja automaatse viljavoolu kontrolli. See süsteem jälgib ja sünkroniseerib mootori, APS-peksumehhanismi ja ROTO PLUSi järelsepareerimissüsteemi töökiirust. Kui olukord muutub keeruliseks, lülitatakse toitekanal, heeder ja vilja laadimise tigu rikke ennetamiseks automaatselt välja.

„CLAAS on viljakombainide tootmises Euroopas nr 1. See auhind on kogu LEXIONiga seotud töötajate tiimile nii kiitus kui ka innustus,“ ütles rahulolev CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH viljakombainide tootejuht Klaus Schäfer.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960