Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: KEVILI pani uuele viljaterminalile nurgakivi

Foto: Meelika Sander-Sõrmus
10. detsembril sai nurgakivi uus viljaterminal Rõngus, mis loob Lõuna-Eesti põllumeestele senisest  paremad tingimused saagi realiseerimisel. Viljaterminali maksumus on 8,6 miljonit eurot.

Põllumeeste ühistu KEVILI alustas Lõuna-Eesti viljaterminali ehitust tähistades seda traditsioonilise nurgakivi paneku tseremooniaga. Terminal valmib Rõngus järgmise aasta saagikoristuse hooajaks. See mahutab kokku 50 000 tonni teravilja ja suudab ühes tunnis vastu võtta 400 tonni ehk 16 veoautotäit.

Jaak Läänemets, põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees sõnas, et uus terminal aitab ühistu liikmetel senisest paremini logistikat ja saagi kuivatamist korraldada. „ Operatiivne tegutsemine koristusperioodil on teraviljakasvataja jaoks ülioluline. Saagi kiire analüüsimine laboris aitab säästa nii aega kui raha,” selgitas ta.Viljaterminali käivitamine on olulise tähtsusega eelkõige Lõuna-Eesti põllumehele. Läänemetsa sõnul sai ehitise asukohavalikul määravaks ühistu liikmete paiknemine – ligikaudu pooled KEVILI liikmetest tegutsevad Rõngust 50 kilomeetri raadiuses.Lõuna terminali puhul rakendab KEVILI kogemusi, mis on saadud Lääne-Virumaal Roodeväljal asuva terminali käivitamisel. Käesoleval hooajal käideldi Roodeväljal kokku 75 000 tonni teravilja ja rapsi. „Lõuna terminal tuleb nii ehituslikult kui võimsuse mõttes Roodevälja terminali koopia,” rääkis Jaak Läänemets lisades, et kahe terminaliga suudab põllumajandusühistu teenindada senisest suuremat hulka põllumehi ning aidata oma liikmetel kasumlikult toodangut realiseerida.Vaata fotogaleriid:

KEVILI Lõuna-Eesti viljaterminal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960