Fotod: KEVILI pani uuele viljaterminalile nurgakivi

10. detsembril sai nurgakivi uus viljaterminal Rõngus, mis loob Lõuna-Eesti põllumeestele senisest  paremad tingimused saagi realiseerimisel. Viljaterminali maksumus on 8,6 miljonit eurot.

Põllumeeste ühistu KEVILI alustas Lõuna-Eesti viljaterminali ehitust tähistades seda traditsioonilise nurgakivi paneku tseremooniaga. Terminal valmib Rõngus järgmise aasta saagikoristuse hooajaks. See mahutab kokku 50 000 tonni teravilja ja suudab ühes tunnis vastu võtta 400 tonni ehk 16 veoautotäit.

Jaak Läänemets, põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees sõnas, et uus terminal aitab ühistu liikmetel senisest paremini logistikat ja saagi kuivatamist korraldada. „ Operatiivne tegutsemine koristusperioodil on teraviljakasvataja jaoks ülioluline. Saagi kiire analüüsimine laboris aitab säästa nii aega kui raha,” selgitas ta.

Viljaterminali käivitamine on olulise tähtsusega eelkõige Lõuna-Eesti põllumehele. Läänemetsa sõnul sai ehitise asukohavalikul määravaks ühistu liikmete paiknemine – ligikaudu pooled KEVILI liikmetest tegutsevad Rõngust 50 kilomeetri raadiuses.

Lõuna terminali puhul rakendab KEVILI kogemusi, mis on saadud Lääne-Virumaal Roodeväljal asuva terminali käivitamisel. Käesoleval hooajal käideldi Roodeväljal kokku 75 000 tonni teravilja ja rapsi. „Lõuna terminal tuleb nii ehituslikult kui võimsuse mõttes Roodevälja terminali koopia,” rääkis Jaak Läänemets lisades, et kahe terminaliga suudab põllumajandusühistu teenindada senisest suuremat hulka põllumehi ning aidata oma liikmetel kasumlikult toodangut realiseerida.

Vaata fotogaleriid:

Galerii

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised