Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis on „Eest piimatootja retsept“?

Dimediumi XX aastasümpoosionil lugesid dimediumilased ette kirjamees Valdur Mikita „Eesti retsepti“. Koos kõikide osalejatega koostati ka "Eesti piimatootja retsept".

Selle eeskujul paluti kõigil sümpoosionil osalejatel panna kirja viis sõna, mis neile kajastub, mõeldes meie piimandusele.

Nii tekkis „Eest piimatootja retsept“.

Nüüd on sajakonna piimatootja poolt kirjutatu ilusti ritta seatud ja siin see on:

Maaelu, eestimaine toit, hooldatud põllumaad, Kruuda, tervislik, armastusega toodetud, eesti punane kari, lehma heaolu, lehm on imeline, farmis on tore töökeskkond, terve õnnelik lehm, eesti piim, toodangu turustamine = ühistöö, Dimedium, kvaliteetne silo, Tõnu Post, meeskonnatöö, haritud rohumaad, palju farme, kvaliteetne piim, head ja värsked tooted piimast, suured karjad, päike, uued farmid, vesi, karjamaa, tädi, vasikas, traktor, visadus, teadlikkus, kvaliteet, hoolitsus, töökus, maitsev, värske, Eestimaa valge kuld, lehma tervis, piimahind, ühinemine, heinategu, Holstein, vabalaut, lüpsiplats, piimajahuti, koostöö, koos turustamine, panustamine oma inimestesse, vikerkaar, „Eesti muld ja Eesti süda“, rahu, „Selg sirgu!“, Mäo rist, eesti jonnakus, matkarajad, metsakohin, looduslik, liiga odav, varsti kättesaamatu, „Kes kannatab, see kaua elab“, jaanipäev, rukkileib, kohusetundlik töötaja, teadlik tarbija, tööarmastus, „Kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks!“, raha, lapsed, lüpsja, analüüsivõime, töö, talu, Võrumaa, mullikas, kasumlik tootmine, pull, rahulolevad töötajad, pidev areng, huumorimeel raskel ajal, 10 000 klubi, farm, Ivari Padar, lokaalne söötmine, innovaatilisus, järjepidevus, leiutaja, suhtlemine, paindlikkus, teadlik peremees, tublid inimesed, tarkus, loomasõbralik, visadus, heinamaa, värske piim, rukkipõld, kaupleja, ärgas inimene, hästi müüdud piim, raps, piimaauto, juust, EPA, rukkilill, Viru Valge, suitsupääsuke, „Oleme introverdid edasi!“, "meie oma", Tartu Ülikool, „Pea lugu eneseirooniast!“, Mart Laar, kogemus, tippkarjad, hang, karjak, sitt, Urmas Kruuse. 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960