Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi saadikud soovivad antibiootikumide kasutamist piirata

ELi saadikud soovivad antibiootikumide kasutamist piirata
Autor: Andras Kralla
Selleks, et võidelda suureneva bakterite antibiootikumiresistentsusega, tuleks piirata olemasolevate antimikroobsete ravimite kasutamist ja arendada välja uusi ravimeid, leiavad saadikud. Neljapäeval hääletatud ELi veterinaarravimite määruse täiendustes toetasid saadikud loomade kollektiivse ja ennetava antibiootilise ravimise keelustamist ja uute ravimite arendamist stimuleerivaid meetmeid.

"Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab meid, et maailm on liikumas ajajärgu suunas, kus antibiootikumiresistentsus põhjustab rohkem surmasid igal aastal kui vähk. On ülim aeg võtta vastu meetmed, mis tegeleksid probleemi algpõhjustega," ütles raportöör Francoise Grossetete.

Veterinaarravimeid ei tohi mingil tingimusel kasutada ebapiisavate kasvatustingimuste korvamiseks, ütlevad saadikud, kes pooldavad antimikroobsete ravimite profülaktilise kasutamise piiramist vaid üksikutele loomadele ja veterinaararsti poolt põhjendatud juhtudel.Antimikroobse resistentsusega võitlemisel annaks uus eelnõu Euroopa Komisjonile õiguse  lubada teatud   ravimite  kasutamist vaid  inimesi puudutavate haiguste puhul.Selleks, et ergutada innovatsiooni ja teadustööd uute antimikroobsete ravimite loomiseks, soovitavad saadikud pikendada vastavaid andmekaitse perioode. Uued uuringud ja katsed on ettevõtjatele  suur investeering,  mistõttu peavad nende katsetega seoses erinevatele ametitele esitatavatele andmetele olema kehtestatud kaitseperioodid, leiavad saadikud. 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751