24. aprillist kuni 30. aprillini Hiinas toimuval Eesti nädalal esitletakse Pekingi piirkonna ostujuhtidele, ametnikele ja ajakirjanikele Eestis toodetud toitu.
- Pekingis esitletakse Eesti toitu Foto: Maaeluministeerium
“Ekspordi arendamisel on määrava tähtsusega otsekontaktid, mida saab sõlmida vaid taolistel silmast-silma kohtumistel,” ütles Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp. “Hiina turg on suur ja Eesti toidutootjatele atraktiivne, kuid meie toodang on seal suuresti tundmatu.”
Raudsepa sõnul keskendutakse Eesti nädala raames ärikontaktide tekkimise soodustamisele. “Eesti nädalal on kohal Hiina ekspordist huvitatud Eesti toidusektori ettevõtted, kes tutvustavad oma tooteid erinevatel üritustel,” selgitas Raudsepp. “Samuti näitavad oma toidukunsti Eesti tippkokad, kes kasutavad toidu tegemisel Eestist pärit tooraineid.”Eesti nädalal Pekingis osaleb ka maaeluminister Urmas Kruuse, kes kohtub järgmisel nädalal Hiina asepõllumajandusminister Qu Dongyu ja järelevalveasutuse AQSIQ (Hiina Rahvavabariigi kvaliteedi järelevalve, kontrolli ja karantiini peavalitsus) aseminister Mei Kebaoga.Eesti nädalaga Hiinas tähistatakse kahe riigi diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva. Nädala raames tutvustatakse Eesti turismivõimalusi, toitu, muusikat ja disaini. Eesti nädalat veab Eesti Vabariigi suursaatkond Pekingis.
Seotud lood
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.