Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: DeLavali meeleolukas juubelipidu

DeLavali meeleolukas juubelipidu
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
DeLavalil täitus 30. aprillil 20. tegevusaasta Eestis, seda sündmust tähistati meeleoluka peoga Põltsamaa lossiaias. Ettevõtte juhtkond tänas nii firma tublimaid töötajaid, kui parimaid koostööpartnereid.

DeLaval OÜ kodulehelt leiad veel fotosid ja vaata ka videot peost. 

„Üks pidu sõprade seltsis kulub meile ära, vaatamata kriisile piimandussektoris,“ lausus DeLaval Eesti OÜ tegevjuht Reimo Viisma juubelipeo avakõnes. „Meie soov on olnud olla parimaks koostööpartneriks, pakkuda teile head ja kvaliteetset teenust. Ma tänan kõiki meie kliente, koostööpartnereid ja sõpru. Suur tänu Eesti Maaülikoolile ja Jõudluskontrollikeskusele, kellega koostööd pean väga oluliseks. Tänan ka oma meeskonda, mis on parim! Meil on täna tööl 43 inimest. Tänan ka meie meeskonna perekonnaliikmeid, ilma kelle toetusteta ei oleks mul nii häid kolleege. Kodune toetus on oluline, sest meie töölised peavad olema klientidele kättesaadaval ka õhtuti ja nädalavahetusel,“ lausus Viisma.

Erilised tänud ja õnnitlused said DeLavali 3 töötajat, kes on 20 aastat juba firmas töötanud  - tootejuht Ervin Peik, hooldus ja teenindusjuht Mehis Astok ja tootejuht Meelis Müil.Külalisi olid tervitama tulnud ka DeLavali Põhja-Euroopa piirkonna president Bengt Norrgren ja DeLavali Baltikumi tegevjuht Andris Bariss.Suure tänu toreda koostöö eest ning Tauno Kangro skulptuuri „Lehm lüpsiootel“ said Takkasaare talu, Põlva Põllumajanduslik OÜ, Kehtna Mõis OÜ, Põlva Agro OÜ, Estonia OÜ, Raikküla Farmer OÜ, Männiku Piim OÜ, Väätsa Agro AS, Valingu Mõis ja Metsküla Piim. Nende firmade puhul saab öelda, et nad kõik on innovaatilised piimatootjad.TASUB TEADA

DeLavali meeskond võttis oma eesmärgiks, alustades Eesti turul, parandada Eesti piima kvaliteeti ja lihtsustada tootjate tööd. 1996. aastal alustati piimajahutite ning torusselüpsiseadmete müügiga. 1998. aastal võeti Eestis kasutusele esimene DeLavali söödamikser Optimix, mille omanikuks sai Jaak Hinrikuse eestvedamisel Põlva POÜ. 2000ndate alguses rajati DeLavali kaasabil Põlva POÜle Ameerika eeskujul üks Eesti esimesi suuri külmlautu. 2005. aastal paigaldati Eestis esimesed DeLavali lüpsikarussellid ja elektriline pöörlev sügamishari. Aasta hiljem võeti kasutusele DeLavali rakuloendur DCC, mis parandas kariloomade tervisliku seisundi jälgimise võimalusi. Aastal 2007 algas Eestis DeLavali vabalüpsisüsteemi VMS robotite müük, mis muutis traditsioonilist lüpsimeetodit, vähendades inimtöö vajadust. 2012. aastal võeti Eesti kasutusele DeLavali revolutsiooniline ja ainulaadne piima analüüsiseade Herd Navigator.2016. aasta -  100 VMS lüpsiroboti müügi täitumine Eestis. DeLavali 100. lüpsiroboti võtab kasutusele Valingu Mõis AS.

DeLaval tähistas 20. juubelit
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960