Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimalehmade arv on langenud alla 90 000 piiri

Piimalehmade arv on langenud alla 90 000 piiri
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
PRIA loomade registri andmetel on piimalehmade arv Eestis 3. juuli 2016 seisuga langenud 88 275 loomani, veel käesoleva aasta esimeses kvartalis oli piimalehmi 90 138.

Enim piimalehmi, 13 608 looma, on Järvamaal. Pärnumaal on 9 970 piimalehma ja 9 883 tükki Lääne-Virumaal. Kõige vähem piimalehmi on Hiiumaal, kus neid on 626.

Kaks aastat tagasi, enne Venemaa embargo kehtestamist küündis lehmade arv Eestis 98 572 loomani, mis tähendab, et loomade arvukus on paari aastaga vähenenud 10,2%. Lehmapidajate arv on kahe aastaga vähenenud rohkem kui viiendiku võrra.Piima kokkuostuhind Eestis oli selle aasta maiks langenud 0,21 euroni/kg, mis on ca 30% madalam tootmise omahinnast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960