Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 1. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kaunimad Vissid on Siili ja Taara

Eesti kaunimad Vissid on Siili ja Taara
Foto: Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu
Eesti Põllumajandusmuuseumis valitit täna Eesti kaunimad vissid. Eesti holsteini tõu võitjaks valitit Siili ja punase tõu võitjaks osutus Taara. Tänavune Vissi konkurss oli juba 27. Näitus toimus Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu koostööna.

„Konkurssi hindas Bruno Almeida Portugalist Assoori saartelt, kes on suurte kogemustega kohtunik. Ta hindas kõrgelt konkursil osalenud lehmade taset. Kohtunik leidis, et konkursi võitjad on suurepärased piimaandjad, kes võiksid osaleda mistahes konkurssidel,“ ütles Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.

Eesti holsteini tõu parimaks kuulutas kohtunik Siili Nigula Piim OÜst Läänemaalt. Eesti punase tõu võitis Taara, kes on pärit AS Tartu Agro Vorbuse farmist. Nigula Piim OÜ-le oli see teine vissi tiitel. AS Tartu Agro lehmadele oli see juba 13. eesti punase tõu võit.Reserv-vissi tiitlid pälvisid AS Tartu Agro holsteini tõugu lehm Missy ja Sadala Piim OÜ punast tõugu lehm Sonja.Eestis on kokku umbes 88 tuhat piimalehma. Produktiivsuselt on Eesti lehmad Euroopas teisel kohal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960