Eesti kaunimad Vissid on Siili ja Taara

Eesti kaunimad Vissid on Siili ja Taara
Eesti kaunimad Vissid on Siili ja Taara

Eesti Põllumajandusmuuseumis valitit täna Eesti kaunimad vissid. Eesti holsteini tõu võitjaks valitit Siili ja punase tõu võitjaks osutus Taara. Tänavune Vissi konkurss oli juba 27. Näitus toimus Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu koostööna.

„Konkurssi hindas Bruno Almeida Portugalist Assoori saartelt, kes on suurte kogemustega kohtunik. Ta hindas kõrgelt konkursil osalenud lehmade taset. Kohtunik leidis, et konkursi võitjad on suurepärased piimaandjad, kes võiksid osaleda mistahes konkurssidel,“ ütles Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.

Eesti holsteini tõu parimaks kuulutas kohtunik Siili Nigula Piim OÜst Läänemaalt. Eesti punase tõu võitis Taara, kes on pärit AS Tartu Agro Vorbuse farmist. Nigula Piim OÜ-le oli see teine vissi tiitel. AS Tartu Agro lehmadele oli see juba 13. eesti punase tõu võit.

Reserv-vissi tiitlid pälvisid AS Tartu Agro holsteini tõugu lehm Missy ja Sadala Piim OÜ punast tõugu lehm Sonja.

Eestis on kokku umbes 88 tuhat piimalehma. Produktiivsuselt on Eesti lehmad Euroopas teisel kohal.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised