Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu lahe nõuetele mittevastavate püügivahendite osas on „aeg maha võetud“

Pärnu lahe nõuetele mittevastavate püügivahendite osas on „aeg maha võetud“
Foto: Äripäev AS
Keskkonnainspektsioon on andnud korralduse Pärnu lahest nõuetele mittevastavad püünised välja tuua 30. maiks, kuid seoses esmaspäeval toimuva aruteluga on inspektsioon korralduse täitmise kontrollimise edasi lükanud. See tähendab et korralduses antud tähtaja saabumisel ehk 30. mail mõrdade omanike suhtes veel sunnimeetmeid ei rakendata.

„Ootame ära Keskkonnaministeeriumis erinevate osapoolte vahel toimuva kohtumise tulemused, mille põhjal saame teha edasised otsused,“ ütles Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov.

Keskkonnaminister on esmaspäevaks, 30. maiks kokku kutsunud Liivi lahe kalanduskogu, Keskkonnainspektsiooni ja TÜ Mereinstituudi esindajad, et leida lahendus Pärnumaal tekkinud püügivahendite silmasuuruse probleemile.Nimelt kehtib Pärnu lahel Kotinina-Tahkunina joonest põhja pool muude Liivi lahe piirkondadega võrreldes erinev püügirežiim ja kalapüügiks kasutatakse nn selektiivseid mõrdu. Selektiivse mõrraga püüdes saab vältida teatud liigi, suuruse ja/või vanuserühma kalade püünisesse sattumist. Suurem selektiivsus ehk suurem silmasuurus (mõrra päras vähemalt 24 mm ja muudes osades 60 mm) võimaldab noorjärkudel teatud püünise osadest (juhtaed, kariaed) takistamatult läbi ujuda.Piirangu eesmärk on kaitsta koha ja ahvena noorjärke püünistes vigastamise ja hukkumise eest aladel, kus neid on kõige rohkem. Väljaspool nimetatud ala tohib väiksema kui 60 mm silma suurusega mõrdadega püüda.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960