Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti rukkikasvatuse ja leiva spetsialistid väisavad Eesti Rukkiteed

Läti rukkikasvatuse ja leiva spetsialistid väisavad Eesti Rukkiteed
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
14. juunil külastavad Läti leivaspetsialistid Eesti Rukkitee liikmeid, et arutada koostöö võimalusi ning tutvuda Eesti rukkikasvatuse ja –kasutuse traditsioonidega. Külaskäigu korraldajaks on Eesti Põllumajandusmuuseum koostöös Eesti Rukki Seltsiga.

„Eesti Põllumajandusmuuseumi eestvedamisel külastavad Läti leivatööstuste esindajad Eesti Rukkitee koosseisu kuuluvaid asutusi. Reis läbib Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli, Eesti Põllumajandusmuuseumi, Eesti Taimekasvatuse Instituuti, Simuna Ivaxi ettevõttet, kus kohtutakse ka Eesti Rukkikuningaga ning Sangaste lossi. Eesti Põllumajandusmuuseumis saavad pagarid proovida kätt Eesti traditsioonilise leiva küpsetamises ning oma käega Rukkiüünis viljatöid teha“ ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild on rahvuslik koostöövõrgustik, mille eesmärk on aidata kaasa: ajaloolise ja kultuurilise pärandi hoidmisele ja väärtustamisele; rahvatraditsioonide säilitamisele ja elavdamisele; talirukki tootmise kasvule ja selle kasutamise suurenemisele; sordiaretuse, sordikatsetuse ja seemnekasvatuse edendamisele;  toiduohutuse ja tarbijakaitse arendamisele; rukkileiva väärtuste populariseerimisele; elurikkuse kaitsmisele;  looduse keskkonnasäästlikule kasutamisele; rukki tootearendusele erinevates kasutusvaldkondades ja  rahvusvahelise koostöö korraldamisele.

Lätist osalevad külaskäigul ''Lielezers'', Madona, ''Lāči'', ''Dona'' leivatööstuste ning ettevõtte Puratos Latvia esindajad. Samuti Läti Põllumajandusülikooli, Põllumajandusministeeriumi, teraviljade aretusinstituudi ning Läti Pagarite Seltsi juhatuse esindaja. Lisaks osaleb tutvumisreisi Läti ajakirjanik. Koostöö arutelus osaleb ka Tartu Milli, Moe Peenviinavabriku ning Eesti Leivaliidu esindaja.Eesti Rukkitee

  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960