Läti rukkikasvatuse ja leiva spetsialistid väisavad Eesti Rukkiteed

Läti rukkikasvatuse ja leiva spetsialistid väisava
Läti rukkikasvatuse ja leiva spetsialistid väisavad Eesti Rukkiteed

14. juunil külastavad Läti leivaspetsialistid Eesti Rukkitee liikmeid, et arutada koostöö võimalusi ning tutvuda Eesti rukkikasvatuse ja –kasutuse traditsioonidega. Külaskäigu korraldajaks on Eesti Põllumajandusmuuseum koostöös Eesti Rukki Seltsiga.

„Eesti Põllumajandusmuuseumi eestvedamisel külastavad Läti leivatööstuste esindajad Eesti Rukkitee koosseisu kuuluvaid asutusi. Reis läbib Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli, Eesti Põllumajandusmuuseumi, Eesti Taimekasvatuse Instituuti, Simuna Ivaxi ettevõttet, kus kohtutakse ka Eesti Rukkikuningaga ning Sangaste lossi. Eesti Põllumajandusmuuseumis saavad pagarid proovida kätt Eesti traditsioonilise leiva küpsetamises ning oma käega Rukkiüünis viljatöid teha“ ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild

Lätist osalevad külaskäigul ''Lielezers'', Madona, ''Lâèi'', ''Dona'' leivatööstuste ning ettevõtte Puratos Latvia esindajad. Samuti Läti Põllumajandusülikooli, Põllumajandusministeeriumi, teraviljade aretusinstituudi ning Läti Pagarite Seltsi juhatuse esindaja. Lisaks osaleb tutvumisreisi Läti ajakirjanik. Koostöö arutelus osaleb ka Tartu Milli, Moe Peenviinavabriku ning Eesti Leivaliidu esindaja.

Eesti Rukkitee on rahvuslik koostöövõrgustik, mille eesmärk on aidata kaasa: ajaloolise ja kultuurilise pärandi hoidmisele ja väärtustamisele; rahvatraditsioonide säilitamisele ja elavdamisele; talirukki tootmise kasvule ja selle kasutamise suurenemisele; sordiaretuse, sordikatsetuse ja seemnekasvatuse edendamisele;  toiduohutuse ja tarbijakaitse arendamisele; rukkileiva väärtuste populariseerimisele; elurikkuse kaitsmisele;  looduse keskkonnasäästlikule kasutamisele; rukki tootearendusele erinevates kasutusvaldkondades ja  rahvusvahelise koostöö korraldamisele.

 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised