Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aia- ja metsasaaduste müüjad peavad kasutama taadeldud kaale

Aia- ja metsasaaduste müüjad peavad kasutama taadeldud kaale
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Seoses aia- ja metsasaaduste müügiperioodi algusega tuletab Tehnilise Järelevalve Amet meelde, et müüjad peavad ka tee ääres, koduhoovis või muudes sarnastes kohtades kasutama nõuetele vastavaid kaale. Et tagada mõõtmiste usaldusväärsus, peavad jaemüügil ja kokkuostmisel kasutatavad kaalud olema taadeldud.

Kaalude taatlemisega tegeleb Eestis kolm taatluslaborit  - Metrosert AS, Metrex Mõõtekeskus OÜ ja Kaalukoda A.A. OÜ.

Kaalude taatlemist on võimalik läbi viia laboris või kohapeal. Kaalude taatluskehtivusaeg on 1 aasta. Nõuetekohaseid kaale müüvad Eestis mõõtevahendite müügile spetsialiseerunud ettevõtted. Mõõteseaduse nõuetele mittevastavaid kaale (näiteks koduelektroonika poodides müüdavad kaalud) taadelda ei saa.Jaemüügil ja kokkuostmisel kasutatavate mõõtevahendite nõuetele vastavuse üle teevad järelevalvet Tehnilise Järelevalve Amet ja Tarbijakaitseamet. Rahatrahv nõuetele mittevastava mõõtevahendi kasutamise eest on eraisikule kuni 1200 eurot ja juriidilisele isikule kuni 2000 eurot. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960