Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti üks ilusamaid Tori tõugu märasid elab nüüd Eesti Põllumajandusmuuseumis

Eesti üks ilusamaid Tori tõugu märasid elab nüüd Eesti Põllumajandusmuuseumis
Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum
Eile saabusid Eesti Põllumajandusmuuseumisse Tori hobusekasvatusest kolm uut elanikku - kaks eesti ning üks Tori tõugu mära.

„Lumee on Jaanus Kallase sõnul, kes tunneb Tori tõugu väga hästi, üks ilusamaid Tori tõugu märasid Eestis. Meie muuseumis saab uutel elanikel olema turvaline ja samas pakuvad nad ka silmailu meie rohketele külalistele“ ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Hetkel on Eesti Põllumajandusmuuseumis esindatud kõik Eestis ohustatud tõugu loomade hulka kuuluvad hobusetõud – eesti raskeveohobune Vertu, eesti hobused Vilma ja Vinge ning Tori hobune Lumee. Lisaks elavad muuseumis kaks poni, lambad, kitsed, küülikud ja vutid. Külastajatel on võimalik osaleda ka erinevates muuseumitundides, mis tutvustavad loomi ning nendega seotud tööriistu.Uute elanikega on külastajatel võimalik tutvuda juba 13. augustil toimuval Rukkimaarjapäeval. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960