Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liidu peaveterinaarid tihendasid Slovakkias koostööd

Euroopa Liidu peaveterinaarid tihendasid Slovakkias koostööd
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Möödunud nädalal kohtusid Slovakkias Euroopa Liidu liikmesriikide peaveterinaararstid, et arutada mitmeid toidu- ja veterinaaria valdkonna teemasid.

Ühe olulisema teemana arutati Maailma Loomatervise Organisatsiooni (OIE) tegevuses osalemist. Selles osas koordineerisid liikmesriigid oma seisukohti. OIE töötab välja rahvusvahelised standardid elusloomade ja loomse toiduga kauplemiseks, standardid loomade heaolule, veterinaarharidusele ning kehtestab laboratoorsed uurimismeetodid loomade nakkushaiguste diagnoosimiseks. Samuti haldab keskset andmebaasi loomataudide esinemise kohta liikmesriikides ning vahendab 24 tunni jooksul info ohtlike loomataudide diagnoosimisest. OIE on oma fookusesse võtnud ka toidupettused.

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on pärast 2013. aastal puhkenud hobuselihaskandaali toidupettuste probleemi hakatud Euroopas järjest enam teadvustama. „Toidutehnoloogia kiire arenguga on tekkinud uued pettuse võimalused ning raskusi lisab toidu internetimüük. Seetõttu järeldati kohtumisel, et toidupettuste õigeaegsel tuvastamisel on koostöö äärmiselt tähtis nii liikmesriikide kui rahvusvahelisel tasemel, aga ka kolmandate riikidega ning ekspertgrupid teevad selle nimel tööd“ ütles Kalda.Kohtumisel arutati veel mitmeid teemasid, sealhulgas veterinaarravimite olukorda, peaveterinaararstid jagasid kogemusi ja soovitusi Euroopa kaguosast leviva veiseliha sektorit ohustava nodulaarse dermatiidi vaktsineerimiskava osas ning arutlesid reguleerimata saadetiste piirikontrolli probleemide üle.Euroopa Liidu peaveterinaararstide töögrupi kohtumine toimus 6. – 9. septembril Slovakkias. Järgmine kohtumine toimub 12. oktoobril Brüsselis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960