Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas konkurss 2017. aasta toidupiirkonna leidmiseks

Algas konkurss 2017. aasta toidupiirkonna leidmiseks
Foto: Maaeluministeerium
Maaeluministeerium kuulutas välja konkursi 2017. aasta Eesti toidupiirkonna tiitli kandja leidmiseks. Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele. Tänavu on Hiiumaa maitsete aasta.

„Eesti erinevates piirkondades toodetakse ja valmistatakse omanäolist toitu, peame vaid õppima seda ise paremini väärtustama ja välja pakkuma. Eesti toidu piirkonna tiitel annabki võimaluse kohaliku toidu ja toidutootjate tutvustamiseks kogu aasta jooksul,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp. ja Kadi Raudsepa sõnul on see näidanud kohalike maitsete elujõudu. „Hiidlased on leidnud selles võimaluse väga jõuliselt ja edukalt oma toitu tutvustada.“. Taotluses tuleb esitada  kava, kuidas aasta jooksul kavatsetakse oma piirkonna maitseid esile tõsta ja tutvustada. „Taotleja võib olla nii kodanikuühendus, sihtasutus kui ka kohalik omavalitsus,“ selgitas Raudsepp.. 

2016. aasta on Hiiumaa maitsete aasta

Eesti toidu piirkonna tiitli kandmiseks 2017. aastal saab taotluse esitada kuni 4. novembrini 2016

Juhendi taotlemise kohta leiab SIIT

Taotlused vaatab läbi toiduvaldkonna ekspertidest koosnev hindamiskomisjon ning otsus tiitli omistamise kohta tehakse teatavaks hiljemalt 15. novembriks 2016. Pidulik tiitli ja rändkahvli üleandmine ning 2017. aasta Eesti toidu piirkonna tutvustamine toimub 1. mail 2017. TAUST

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune kahvel. 2016. aastal kannab tiitlit Hiiumaa.

Eesti toidu piirkonna valimine on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015.  ja 2016. aastal, Hiiumaa maitsete aasta ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatud talude päeva.

Vaata ka www.eestitoit.ee ja www.facebook.com/Eestitoit

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960