Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusamet: India poolt seatud nõuded takistavad eksporti

Põllumajandusamet: India poolt seatud nõuded takistavad eksporti
Foto: Postimees/Scanpix
Põllumajandusamet annab teada, et hetkel ei ole võimalik eksportida Eestist Indiasse taimseid saaduseid, näiteks herneid, mis peavad vastavalt India poolt seatud nõuetele olema töödeldud metüülbromiidiga.

Kuna metüülbromiid on suure osoonikihti kahandava toimega, on selle aine kasutamine Euroopa Liidus alates 2010. aastast keelustatud.

Olukorrale otsitakse lahendust Euroopa Liidu tasandil.TASUB TEADA

Metüülbromiidi kasutatakse kahjuritõrjes, muuseumieksponaatide ja ajalooliste majade konserveerimisel, kaupade transpordieelsel töötlusel ning keemiliste komponentide sünteesimisel.Metüülbromiid on inimestele väga toksiline.Metüülbromiid püsib atmosfääris 0,7 aastat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960