Eesti Parima Toiduaine konkursi tänasel hindamispäeval valiti kolmeteistkümne osaleva toote seast aasta parimaks piimatooteks Saaremaa Piimatööstuse kauaküpsenud Old Saare juust.

- Parimaks piimatooteks kuulutati Saaremaa Piimatööstuse Juust Old Saare
- Foto: Eesti Toiduliit
Toiduliidu tegevjuhi Sirje Potisepa sõnul oli piimatoodete puhul näha seda, et piimatoodete valik on muutunud väga mitmekesiseks. tooteid, milles koostisosade hulk on viidud absoluutse miinimumini.
„Kui mõnel aastal on olnud võistlemas peaasjalikult erinevad jogurtid ja kohupiimakreemid, siis tänavu on tootjad olnud väga loovad ja pakkunud uudsemaid lahendusi. Maitsesime näiteks täiesti uusi kategooriaid nagu Skyr, moodsa pepperoni-pitsa maitse saanud legendaarset Merevaiku, aga ka ürdivõid, Tai-pärast dipikastet jne. Piimatooted rikastavad täna toidulauda väga külluslikul ja elamusterohkel moel,“ kinnitas Potisepp.Tema sõnul on piimatoodete puhul väga oluline naturaalsus ja paljud tootjad on viinud selle veelgi kaugemale, pakkudes tarbijale nö clean label
Täna hindab komisjon veel pagaritooteid ja kondiitritooteid ning homme on võistlustules kalatooted, kastmed, valmistoidud, puu- ja köögiviljatooteid ning magustoidud.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Eesti Parima Toiduaine konkursi teise hindamispäeva tiitlisaju avas kalatoodete kategoorias võidutsenud Briis sarjas ilmunud Puhastatud praetud kilud Kimchi kastmes AS-ilt DGM Shipping. Kastmete kategoorias tunnustati parima toote tiitliga Valio Eesti ASi Alma Vene DIP! küüslaugu, murulaugu ja sibulaga.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.