Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 16. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus aasta parim kalatoode ja kaste

Selgus aasta parim kalatoode ja kaste
Foto: Eesti Toiduliit
Eesti Parima Toiduaine konkursi teise hindamispäeva tiitlisaju avas kalatoodete kategoorias võidutsenud Briis sarjas ilmunud Puhastatud praetud kilud Kimchi kastmes AS-ilt DGM Shipping. Kastmete kategoorias tunnustati parima toote tiitliga Valio Eesti ASi Alma Vene DIP! küüslaugu, murulaugu ja sibulaga.

Võidutooted saavad õiguse kanda edaspidi pakendil tiitlit Eesti Parim Kalatoode 2017 ja Eesti Parim Kaste 2017.

Konkurssi vedava Toiduliidu juhi Sirje Potiseppa sõnul näitasid mõlemas kategoorias esitatud tooted kõrget taset ja pakkusid üllatavaid maitseelamusi.Kalatoodete kategooria võiduvalemi autor on AS DGM Shipping, mille Puhastatud praetud kilud Kimchi kastmes pälvisid žürii maksimumpunktid tänu tasakaalustatud maitsele ja innovaatilisele kontseptsioonile.„Võidutootes on liidetud Eestimaa toidukultuuris traditsiooniline kilu aasiapärase kastmega, mis pakub särtsakat maitseelamust ja võiks muuhulgas aidata tuua kilu lähemale ka neile, kes vürtsikiluna toorest kala tarbida ei soovi,“ sõnas Potisepp.Kastmete kategoorias teenis hindamiskomisjoni suurima poolehoiu Valio Alma Vene DIP! küüslaugu,  murulaugu ja sibulaga, mis paistab eriti silma uue lähenemise poolest dipikastme põhikomponendile.„Traditsioonilise hapukoore asemel on baastoorainena kasutatud kohupiimakreemi, mis muudab toote valgurohkemaks ja rasvavaesemaks. Õnnestunud on suurepärane kombinatsioon tervislikumast tootekontseptsioonist ja tuttavlikest maitsetest,“ sõnas Toiduliidu juht.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960