Suhkru demoniseerimine on viinud Euroopas selleni, et piimatoodetes ei ole enam naturaalset suhkrut, ütles Farmi piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik tänasel Toiduliidu aastakonverentsil „Milline on Eesti toidu väärtus? Riigile, ettevõtjatele, tarbijatele.“.

- Farmi Piimatööstus: suhkru demoniseerimine on toonud Euroopa poelettidele suhrkuasendajad
- Foto: Farmi Piimatööstus
„Eriti puudutab see neid riike, mida Eestile täna eeskujuks tuuakse suhkrumaksust rääkides. See aga tähendab, et suhkur on asendatud suhkruasendajatega ning säilivuse tagamiseks lisatud mitmeid säilitusaineid,“ ütles Kallaspoolik.
Trendid näitavad, et lisaks suhkru osakaalu vähendamisele, on praegu kolm peamist trendi: valgu osakaal tootes, naturaalsed tooted ja nn midagi ära võetud või lisatud tooted. „Naturaalsus on üks peamisi trende. Kuna aga maailm on tasakaalus, siis on neid, kes ostavad allergiate või isiklike veendumuste tõttu hästi töödeldud tooteid ehk tooteid, mis on näiteks laktoosivabad, kui rääkida piimatoodetest. Samas on hästi populaarsed ka need tooted, kuhu on midagi lisatud – näiteks vitamiine, kiudaineid, mikroelemente.“Farmi piimatööstus on suuruselt teine piimatööstus Eestis, mis kuulub 100% Eesti omanikele.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Yara on formuleerinud YaraVita® tooted kas vesilahuse või suspensioonina, vastavalt sellele, kuidas ja mis aja jooksul on taimedele toiteelemendid vajalikud. Vesilahus tähendab seda, et toiteelemendid on vees juba eelnevalt lahustatud ning seetõttu on nad taimedele koheselt ja kiiremini kättesaadavad. Samas on nende toimeaeg tänu sellele lühem, kui näiteks suspensioonidel.