• 26.04.17, 13:02
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Farmi Piimatööstus: suhkru demoniseerimine on toonud Euroopa poelettidele suhrkuasendajad

Suhkru demoniseerimine on viinud Euroopas selleni, et piimatoodetes ei ole enam naturaalset suhkrut, ütles Farmi piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik tänasel Toiduliidu aastakonverentsil „Milline on Eesti toidu väärtus? Riigile, ettevõtjatele, tarbijatele.“.
Farmi Piimatööstus: suhkru demoniseerimine on toonud Euroopa poelettidele suhrkuasendajad
  • Farmi Piimatööstus: suhkru demoniseerimine on toonud Euroopa poelettidele suhrkuasendajad
  • Foto: Farmi Piimatööstus
„Eriti puudutab see neid riike, mida Eestile täna eeskujuks tuuakse suhkrumaksust rääkides. See aga tähendab, et suhkur on asendatud suhkruasendajatega ning säilivuse tagamiseks lisatud mitmeid säilitusaineid,“ ütles Kallaspoolik.
Trendid näitavad, et lisaks suhkru osakaalu vähendamisele, on praegu kolm peamist trendi: valgu osakaal tootes, naturaalsed tooted ja nn midagi ära võetud või lisatud tooted. „Naturaalsus on üks peamisi trende. Kuna aga maailm on tasakaalus, siis on neid, kes ostavad allergiate või isiklike veendumuste tõttu hästi töödeldud tooteid ehk tooteid, mis on näiteks laktoosivabad, kui rääkida piimatoodetest. Samas on hästi populaarsed ka need tooted, kuhu on midagi lisatud – näiteks vitamiine, kiudaineid, mikroelemente.“Farmi piimatööstus on suuruselt teine piimatööstus Eestis, mis kuulub 100% Eesti omanikele.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele