27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salutaguse Pärmitehasel läks eelmisel aastal hästi

Salutaguse Pärmitehase juhataja Tiina Valk
Foto: Äripäev AS
Hispaanlastele kuuluval Salutaguse Pärmitehasel läks eelmisel aastal hästi – käivet suurendati viiendiku võrra ning ärikasum tõusis üle 1miljoni euroni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et toiduainete tootmisega tegeleva Salutaguse Pärmitehas ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 22 protsenti, 31,2 miljoni euroni. Ärikasum suurenes seejuures 319 314 euro võrra, 1,25 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 120 inimest, võrreldes eelneva aastaga suurenes töötajate arv 9 võrra. Käive töötaja kohta kasvas 13 protsenti, 259 934 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 6 protsenti, 1301 euroni kuus.

AS Salutaguse Pärmitehas toodab erinevaid pärmitooteid, looduslikke taimekaitsevahendeid metsandusele, põllumajandusele ja haljastusele ning vinassi mulla parendamiseks. Lisaks teostab ettevõte kuivpärmide pakendamist nii inimtoiduks kui loomasöödaks. AS Salutaguse Pärmitehas osutab ka logistika- ja klienditeenust grupi toodete turustamiseks.

„Aruandeaastaks seatud eesmärk oli parandada kapitali üldtasuvust, mis ka täideti. Kapitali üldtasuvus tõusis 3,3protsendilt 4,7protsendini,“ teatas ettevõte oma tegevusaruandes. „Möödunud aasta oli ettevõttele soodne, mis tulenes täismahuga tootmisest ja 22protsendilisest müügimahu kasvust.“

Salutaguse Pärmitehase emafirma on Hispaania ettevõte Lallemand Bio S.L. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960