Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere jätkab saneerimiskava pärast võitlust

Tere jätkab saneerimiskava pärast võitlust
Foto: Äripäev AS
Kohus otsustas möödunud nädalal Tere ASi saneerimiskava kinnitamata jätta, kuid Tere teatas, et kaebab esimese astme kohtuotsuse kindlasti edasi.

Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp teatas pressile, et kohtu otsus on Tere võlausaldajatele halb uudis. "Kuid kaebame kohtu otsuse kindlasti edasi ning usume, et kõrgema astme kohus kinnitab saneerimiskava,” ütles Lepp. “Saneerimiskava kinnitamine on Tere tulevikule äärmiselt oluline. Kui kohus saneerimiskava ei kinnita, järgneb suure tõenäosusega Tere pankrot, milles kaotab raha enamus võlausaldajaid ja põllumehi.”

Tere nõukogu esimees Katre Kõvask lisas pressiteates, et Tere sai Maag Grupina tugeva kodumaise omaniku, mis tõi esmase stabiilsuse. "Ettevõtte edukas jätkumine on nii piimatootjate kui ka tarbijate huvides ning saneerimine on Terele parim võimalus, sest ettevõte ja selle töötajad on väärtus, mis peab säilima.”

Kõvask ütles, et Tere võlad tekkisid eelmise omaniku otsuste tõttu ja kuigi Maag Grupp ostis kevadel Nordea ja DNB Pangalt Tere laenunõuded ja sai ettevõtte suurimaks võlausaldajaks, ootavad teised võlausaldajad, sealhulgas piimatootjad, endiselt oma raha. "Koos Maag Grupiga oleks saneerimiskava alusel võimalik tasuda võlad ning jätkata edukat tööd nii piimatöötluses kui ka -tootmises.”

Tere saneerimismenetlus algatati Harju maakohtu määrusega mullu veebruaris. Sama aasta aprillis esitas Tere kohtule avalduse, et kinnitataks võlausaldajatel vastuvõtmata saneerimiskava.

Sel kevadel valmistas Maag Grupp kohtule ette oma tahteavaldusest loobumise, et endiste suurimate võlausaldajate, Nordea ja DNB panga vastuhääled loetaks saneerimiskava poolthäälteks. Kohtunik Hannes Olev aktsepteeris 9. juunil tahteavaldusest loobumise ja määras uueks nõustajaks Aavo Koppeli.

Nüüd otsustas kohus saneerimiskava kinnitamata jätta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960