Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliit tähistab täna piimapäeva

Piimalehm valmis möödunud aastal Tartu Kõrgemas Kunstikoolis
Foto: Eesti Toiduliit
Toiduliit ja Eesti suurimad piimatööstused tähistavad täna piimapäeva ning arutavad Balti Jaama Turul toimuval seminaril piimaekspertidega, kuidas Eesti piima ja piimatoodete kõrge kvaliteedi eest kantakse hoolt farmides, tööstustes ja teadusuuringute abil.

Lisaks jõudis Balti Jaama Turule külastajaid tervitama ka piimakampaania maskott, värvikirev piimalehma skulptuur, millele andis sel aastal kujunduse 8-aastane Renata Kallasmaa Põltsamaalt.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul ei nimetata piima asjatult Eesti valgeks kullaks. „Meie teadlaste uuringud näitavad, et Eesti piim on maailma üks kvaliteetsemaid ning selle üle on igal eestimaalasel põhjust uhkust tunda. Kutsun tänase piimapäeva puhul kõiki kandma hoolt selle eest, et kvaliteetsed Eesti piimatooted oleksid toidulaual aukohal,“ sõnas Potisepp.

Toiduliidu piimapäeval esinevad ettekannetega Väätsa Agro juhatuse esimees Margus Muld, Valio Eesti konsulent Elle Must ja Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent Ivi Jõudu. Lisaks demonstreerivad piimaüritusel põnevate piimakokteilide valmistamist šõubaarmen Georgi Voomets ja Butterfly Lounge’i baarmenid.

Piimapäeva raames võttis Balti Jaama Turu ees koha sisse ka Eesti suvetuurilt Tallinna naasnud Toiduliidu piimakampaania maskott, värvikirev piimalehma skulptuur. Augusti lõpuni Tallinna jääv skulptuur kutsub eestimaalasi piimatooteid tarbima ning endaga pilti tegema. Kõigi vahel, kes postitavad lehmapildi sotsiaalmeediasse märksõnaga #piimonsuperhea, loositakse välja maitsvaid auhindu Eesti piimatootjatelt.

„Piimalehm valmis möödunud aastal Tartu Kõrgemas Kunstikoolis kunstnik Ülle Ottokari ja skulptor Lauri Tamme käe all ning kõigil lastel on vanemate järelevalve all lubatud ka lehmale selga ronida. Meie sõnum on lihtne – värvikirev superlehm teab, et piim on kangelaste toit, ning ta tahab seda kuulutada ennekõike just lastele, kelle menüüs on piimatooted asendamatud,“ sõnas Potisepp.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960