Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: Teadustegevuse positiivne evalveerimine kinnitas, et instituut liigub õiges suunas

Mati Koppel: Teadustegevuse positiivne evalveerimine kinnitas, et instituut liigub õiges suunas.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Haridus- ja teadusministri 22. augusti 2017. a käskkirjaga kinnitati Eesti Taimekasvatuse Instituudi positiivne evalveerimine põllumajandusteaduste ja veterinaaria valdkonnas. Korraline evalveerimine on välishindamine, mille käigus hinnatakse teadus- ja arendusasutuse vastava valdkonna teadustöö taset võrreldes valdkonna rahvusvahelise tasemega.

Positiivse otsuse kehtivusaeg on seitse aastat ja see annab asutusele õiguse taotleda finantseerimist riigieelarvest. Kokku taotles evalveerimist sel aastal 20 Eesti teadus- ja arendusasutust.

Hinnangu evalveeritavas valdkonnas tegutseva asutuse teadus- ja arendustegevusele andis välisekspertidest koosnev hindamiskomisjon. Hindamisraportis toodi muuhulgas välja, et ETKI on uute teadmiste ülekandmisel ja rakendamisel oluline lüli alusuuringute ja põllumeeste vahel. Arvestades instituudis aretatud sortide levikut, koostööd põllumeestega ja teadustulemuste levikut hinnati instituudi ühiskondlikku mõjukust väga heaks. Lisati, et instituut töötab hästi, on fokuseeritud ja hea sisemise koostööga. Asutuste reorganiseerimine on välisekspertide hinnangul andnud väga positiivse tulemuse. Suurenenud on publitseerimine rahvusvahelise levikuga teadusajakirjades ning kasvanud osalemine rahvusvahelises teaduskoostöös.

Geneetiliste ressursside kollektsioonid ja suuremahulised põldkatsed loovad ekspertide hinnangul aluse rahvusvahelise koostöö edasisele edendamisele. Lisaks toodi raportis välja instituudi väga head koostööd Põhja- ja Baltimaade teadusasutustega.

„Teadustegevuse positiivne evalveerimine kinnitas, et instituut liigub õiges suunas ning annab kindluse edasiseks arenguks,“ ütles ETKI direktor Mati Koppel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960