Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda astub peagi kohtu ette

Kõik on veel hästi. On 20. september, 2007. Oliver Kruuda ja Indrek Rahumaa annavad pressikonverentsi, kus räägivad Tere ja Kalevi omanikuvahetusest. Aktsiad liiguksid Rahumaa juhitud investeerimisfirmale Alta Capital Partners.
Foto: Äripäev AS
Prokuratuur süüdistab endist piimatöösturit Oliver Kruudat maksupettustes ja vale vandumises ning saatis tema kriminaalasja kohtusse, kirjutas Postimees.

Koos Kruudaga astuvad kohtu ette endine Tere nõukogu esimees ja jurist Allan Viirma, Tere endine teenustejuht ja mitut Kruuda firmat juhtinud Rein Lepasson, Tere raamatupidaja ja Kruuda isiklike finantsasjade korraldaja Hjalmar Konno ning Tere finantsosakonnas töötanud Jaanus Rätsep, kirjutas Postimees. Prokuratuuri hinnangul aitasid süüdistatavad Kruuda maksukuritegudele kaasa.

Süüdistuse kohtusse saatnud prokuröri Martin Tuuliku sõnul juhtis ja koordineeris skeemi Kruuda, keda aitasid tema lähedased. “See oli ikka suhteliselt õlitatud kaadervärk,“ kommenteeris Tuulik.

Algul olid kahtlustatavate ringis ka AS Tere juriidilise isikuna ja Tere endine pearaamatupidaja Svetlana Svartsova-Štšerbakova, kuid tema pääses süüdistusest, sest tegi prokuratuuriga koostööd ja aitas uurimisele kaasa.

Pääses ka Maag Grupile kuuluv Tere, mis nüüd kuulub Farmi Piimatööstusele, sest pärast toimikutega tutvumist hüvitasid uued omanikud riigile süüaluste maksupettustega tekitatud 382 000eurose kahju.

Loe lähemalt Postimehest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960