Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cimbria partneril oli Balti riikides tugev aasta

Cimbria sõnul on regiooni viimaste aastate rekordiline teraviljasaagikus julgustanud teraviljaga kauplevaid põllumehi ja firmasid teraviljahoidlatesse investeerima.
Foto: Cimbria
Cimbria, kes on maailmas üks suurimatest teraviljakäitlussüsteemide ja -seadmete tootjatest, on rahul Baltikumis tehtuga. Nende siinne partner Dotnuva Baltic oli regioonis 2017. aastal seotud mitme teraviljahoidla projekti elluviimisega.

Enamik hoidlatest ehitati Leedus. Eestis oli suur huvi Delta seeria sorteeride vastu, mis suutsid end tõestada 2017. aasta erakordselt niisketes oludes.

Cimbria sõnul on regiooni viimaste aastate rekordiline teraviljasaagikus julgustanud teraviljaga kauplevaid põllumehi ja firmasid hoidlatesse ning kuivatitesse investeerima.

„Dotnuva Baltic on saanud Baltikumi eelistatud tarnijaks tänu tugevale kohalikule turupositsioonile ja võimalusele pakkuda täislahendusi,” ütles Cimbria.

Dotnuva Balticu kuivatikompleksi ehitus

 

Cimbria sõnul valmis Leedus eelmisel aastal kolm uut Cimbria seadmetega terminali ja nelja varasemat kompleksi laiendati. Lisaks valmisid kaks tööstuslikku terminali, mille puhul oli Dotnuva Baltic vastutav nii projekti, vundamendi ehituse, seadmete tarnimise, paigalduse kui ka automatiseerimise eest.

Dotnuva Balticu 2017. aastal valminud teraviljapunkrite mahtuvus oli üle 130 000 tonni. Cimbria sõnul on 1999. aastal äritegevust alustanud firma kõigi hoidlate summaarne teraviljamahtuvus umbes miljon tonni.„Viimastel aastatel on koristatud Leedus põldudelt kokku üle kuue miljoni tonni vilja. Seega hoiustatakse Dotnuva Balticu ehitatud terminalides peaaegu viiendikku Leedu teraviljasaagist,“ ütles Cimbria.Cimbria märkis, et 2018. aastal on Baltikumis juba allkirjastatud nelja tööstusliku teraviljaelevaatori lepingud, mille ehitustegevus on alanud. Eestis Ja Lätis on samuti lisandumas nii kuivatamisvõimsust kui seemnetööstuse liine.Dotnuva Balticu tegevusalad ja teenused hõlmavad seemneid, põllumajandusmasinaid, teraviljaseadmeid, tehaste projekteerimist, paigaldustööde tegemist ja müügijärgset teenindust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960