Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandus-Kaubanduskoda tutvustab Maamessil päris Eesti toitu

Põllumajandus-Kaubanduskoda tutvustab Maamessil päris eesti toitu
Foto: EPKK
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tutvustab Maamessil koos partneritega Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärki kandvaid tooteid ning kutsub messi külastajaid üles eelistama päris eesti toitu.

“Pääsukesemärk on Eesti kõige tuntum toidumärgis. Selle aasta alguses Kantar Emori poolt läbiviidud uuring näitab, et pääsukesemärgi tuntus on tõusnud 96%-ni, aasta varem teadis pääsukesemärki 90% eestimaalastest. Märki teadvatest inimestest 70% eelistab alati või mõnikord pääsukesemärgiga tooteid. 78% vastajatest peab märgistust usaldusväärseks. Praegu kannab pääsukesemärki üle 300 kõrge kvaliteediga kodumaisest toorainest valmistatud toodet,“ selgitas põllumajanduskoja toiduvaldkonna juht Evi Randpere.

Erinevad tootjad esitlevad Maamessil oma pääsukesemärki kandvaid tooteid ja pakuvad neid ka degusteerimiseks. Näiteks saab põllumajanduskoja stendil maitsta DGM Shipping AS-i Briisi kaubamärgi kalatooteid, Joel Jakobsoni mett, Järveotsa Vutifarmi vutimune, Kulina Mõis OÜ suitsuvorsti, Mulke Crisps OÜ krõpse, AS Farmi Piimatööstuse piimatooteid ning AS Tartu Milli kama ja rukkikama.

Kaaseskponentidena esitlevad koja stendil oma tooteid ka Kadarbiku Köögivili OÜ, Must Küüslauk OÜ, Linnamäe Lihatööstus AS, Rõngu Pagar OÜ. Lisaks tutvustab põllumajanduserialade õppimisvõimalusi Järvamaa Kutsehariduskeskus. Imavere Piimandusmuuseum aga valmistab rõõsakoorevõid ning pakub sedagi maitsmiseks.

 

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja stend asub C-hallis, stendi number on C 32. Stendi tunneb ära suure pääsukesemärgi järgi. Põllumajanduskoda tõstab Maamessil esile ja väärtustab Eestist pärit toitu ning neid toidutootjaid, kes toodavad kodumaisest põhitoorainest kõrge kvaliteediga tooteid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960