Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 27. juuni 2018

Eesti Põllumajandusmuuseum saab 50. aastaseks

Aastaid on Ülenurmel toimunud kaunima vissi valimine.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Kui Eesti Vabariik sai tänavu 100 aastaseks, siis Eesti Põllumajandusmuuseum tähistab 29. juunil oma 50. aastapäeva. Pool sajandit on muuseum kogunud, hoidnud, väärtustanud ja eksponeerinud Eesti põllumajanduse lugu.

Juubelipidustused saavad alguse 29. juunil kell 16.30 ekspositsioonihoone nr. 8 II korrusel. Muuseumi direktriss Merli Sild teeb tutvustava läbilõike Eesti Põllumajandusmuuseumi 50 tegevusaastast. TÜ muuseumi direktriss Mariann Raisma räägib muuseumide olulisusest täna ja tulevikus. Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti tõstatab küsimuse ja otsib vastuseid teemal „SA Eesti Maaelumuuseumid – kuidas edasi?“. Eesti Maaülikooli professor Rando Värnik loob avatud diskussiooni teemal „Kaua kestab talupojatarkus?“

Kell 19.00 toimub avatud fondi „Avasta ja imesta“ II etapi avamine. Kell 20.00 meeleolukas peoõhtu. 

Samal päeval toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis eesti punast ja holsteini tõugu veiste näitus-konkurss VISS 2018 ja Ülenurme mõisa- ning talupäev.

Üritused algavad hommikul kell 9.30 näituse „Kirju lehma hullus“ avamisega. Kell 10.00 - 16.00  vallutavad kaunid vissid muuseumi areeni, kelle seast pärjatakse parimad. 

loomapiltidega koti maaliminemõisapreili ehtekamberpreilide peen näputöötubapuidu- ja sepatööpaberi valmistaminepaberist visside voltiminetaimede tundmaõppimineSA Eesti Piimandusmuuseumi võitegu ja kokakoolSA Eesti Maaelumuuseumid, C.R. Jakobsoni talumuuseumilt sõira valmistaminelambavilla peseminekaelkookudega vee tassiminepuulõhkumine

Tähistame üheskoos Eesti Põllumajandusmuuseumi väärikat tähtpäeva! 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751