Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VTA kohalike asutuste ümberkorraldamine tagab tõhusama juhtimise

Veterinaar- ja Toiduamet
Foto: Veterinaar- ja Toiduamet
Maaeluministri määrus Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) kohalike asutuste ümberkorraldamisest ja nende tegevuse lõpetamisest on saadetud eelnõude infosüsteemi (EIS) kooskõlastusringile.

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori Indrek Halliste sõnul aitab kohalike asutuste ümberkorraldamine parandada juhtimist. „Septembris jõustuv eelnõu muudab VTA maakondades asuvad veterinaarkeskused osakondadeks ning tagab tõhusama juhtimise. Töökorralduslikult vähendatakse juhtimistasandeid ja dubleerimist, parandatakse ja ühtlustatakse teenuse kvaliteeti ning struktuuriüksuste töökoormust.”

Klientide jaoks jääb teenus sama kättesaadavaks kui varem, sest VTA on tulevikus jätkuvalt esindatud igas maakonnas. Selgemaks muutub aga VTA enda sisemine töökorraldus, mille tulemusel paraneb ja muutub ühtlasemaks teenuste kvaliteet üle Eesti.

Kohalike asutuste dokumendiregistrid koonduvad ühtsesse registrisse, mis muudab dokumendihalduse lihtsamaks, kergemini hallatavaks ja avalikus vaates dokumentide leidmise lihtsamaks. Seega lihtsustub dokumendihaldus nii kliendi kui ka VTA jaoks.

Ameti 15 kohaliku asutuse tegevus korraldatakse ümber ja ameti koosseisus luuakse 11 piirkondliku pädevusega osakonda: Harjumaa keskus, Hiiumaa-Saaremaa keskus, Virumaa keskus, Jõgevamaa-Tartumaa keskus, Järvamaa keskus, Läänemaa-Raplamaa keskus, Põlvamaa keskus, Pärnumaa keskus, Valgamaa keskus, Viljandimaa keskus ja Võrumaa keskus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960