Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. september 2018

Tippkokad valmistavad kalanädalal kaitseväelastele kalaroogasid

Tippkokad valmistavad kalanädalal kaitseväelastele kalaroogasid
Autor: Postimees/Scanpix
24. septembril algab Eesti toidu kuu raames kalanädal. Kaheksasse Eesti kaitseväe väeossa lähevad külla tippkokad, kes valmistavad kaitseväelastele kohalike kalakasvanduste saagist kalatoite.

„Kalanädal toimub juba kolmandat aastat järjest ja sel korral püüame tähelepanu pöörata just kodumaiste kalakasvanduste toodangule, kaasates tunnustatud peakokki,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Vabariigi juubelaastal tundus hea mõte premeerida korraliku kalalõunaga just Eesti kaitseväge,“ lisas Armulik.

„Kutsun kõiki ka oma pereringis Eesti toidu kuu raames toimuvast kalanädalast osa võtma,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Eesti kala on värske ja maitsev ning miks mitte tähistada kalanädalat kodudes ja valmistada terve nädala jooksul kodumaisest kalast roogasid või proovida mõnda uut kalatoitu.“

Kalanädalal osalevad väeosad, mis asuvad Tapal, Võrus, Tartus, Jõhvis, Ämaris, Paldiskis ning Tallinnas Tööstuse ja Filtri tänaval. Igasse kalanädalal osalevasse väeossa läheb üheks päevaks külla tippkokk, kes valmistab koos väeosa köögi abiga kaitseväelastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast maitsva roa. Kaitseväelastele pakutakse vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.

Külaliskokkadest osalevad kalanädalal Põhjaka kokad koos Ott Tomikuga, kohvik Ylikool koos Urpo Reinthaliga, kohvik-resto JOP Lasse Uustaluga, restorani Snoob peakokk Aleksander Nikoškov, Angelica Udeküll Laulasmaa spaast, Inga Paenurm Markofkast, Taigo Lepik presidendi köögist ja Madis Põld Peppersackist.

Kalanädala ajakava Eesti toidu veebilehel

Kalanädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751