6. novembril toimub Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) Lihafoorum ja 7. novembril Seakasvatuse aastakonverents. Mõlemad üritused toimuvad Rakveres, Aqua SPA konverentsikeskuses.

- EPKK kutsub Lihafoorumile ja Seakasvatuse aastakonverentsile Foto: Postimees/Scanpix
Foorumile ja konverentsile, kus osalemine on huvilistele tasuta, on oodatud kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad ja teised sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised. Mõlemat päeva juhib Marko Kass Eesti Maaülikoolist.
Lihafoorumi päevakava:
09:30 – 10:00 Registreerumine ja tervituskohv10:00 – 10:10 Foorumi avamine - Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhatajaI Sessioon Lihasektori konkurentsivõime
10:10 – 10:30 Lihasektori tarneahela üldine toimimine - Maaeluministeeriumi esindaja10:30 – 11:00 Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime - Csaba Jantsik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)11:00 – 11:15 Sektori arengukava tutvustus - Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool11:15 – 11:45 Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus - Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)11:45 – 12:00 Küsimused/vastused/arutelu12:00 – 13:00 LÕUNAII Sessioon Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk
13:00 – 13:20 Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik - Martin Minjajev, Maaeluministeerium13:20 – 13:40 Antibiootikumid, inimene ja loom - Tanel Tenson, Tartu Ülikool13:40 – 14:00 Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) - Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool14:00 – 14:20 Küsimused/vastused/arutelu14:20 – 14:45 KOHVIPAUSIII Sessioon Ulukiliha
14:45 – 15:10 Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades - Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts15:10 – 15:30 Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale - Kristi Kerner, Eesti Maaülikool15:30 – 16:00 Küsimused/vastused/aruteluFoorumi kokkuvõte ja lõpetamine
Registreeru foorumile
SIIN.
Seakasvatuse aastakonverentsi päevakava:
9:30 – 10:00 Registreerumine ja tervituskohv10:00 – 10:10 Konverentsi avamine - Tiina Saron, EPKK juhatuse liigeI Sessioon
10:10 – 10:30 Olukord Eesti sealihasektoris ja riigipoolsed toetusmeetmed - Maaeluministeeriumi esindaja10:30 – 11:00 Sealihaturg Euroopas - Raluca Rusu, Euroopa Komisjon11:00 – 11:20 Eesti sealihasektor arvudes - Marju Aamissepp, Põllumajandusuuringute Keskus11:20 – 11:40 Sealihatootmine jätkuvalt tõmbetuultes - Urmas Laht, Eesti Tõusigade Aretusühistu11:40 – 12:00 Küsimused/vastused/arutelu12:00 – 13:00 LÕUNAII Sessioon
13:00 – 13:20 Liha kvaliteet ja vastutustundlik antibiootikumide kasutamine, töötleja vaade - Daniel Frydendal, AS Rakvere Farmid13:20 – 13:40 Söödatööstuse tooraine ja teravilja hetkeolukord ning prognoosid - Rivo Pent, Anu Ait OÜ; Janno Toomet, Kevili13:40 – 14:00 Liha meie menüüs, toitumisteadlase vaade - Esineja täpsustamisel14:00 – 14:30 Küsimused/vastused/aruteluKonverentsi kokkuvõte ja lõpetamine
Registreeru konverentsile
SIIN.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!