Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on täieõiguslikult juustumaailma kaardil

Andre Excellent
Foto: Andre Juustufarm OÜ
Andre Juustufarm OÜ juust Andre Excellent pälvis möödunud nädalavahetusel Bergenis, Norras toimunud rahvusvahelisel konkursil „World Cheese Awards 2018" Super Gold auhinna ja pääses üle maailma 78 parima juustu sekka. Kokku osales võistlusel üle 3500 juustu.

„Esitasime konkursile juustud Andre Grand Old, Andre Excellent, Andre Grand ning Andre Prima. Viimased kaks pälvisid oma kategooriates pronksmedalid. Enne meie noored juustus sellel võistlusel ei ole auhindu saanud. Andre Grad Old pälvis oma kategoorias kuldmedali ning Andre Excellent nn super kuldmedali," rääkis Andre Juustufarm OÜ perenaine Erika Pääbus. „Konkurents oli väga tihe, sest kokku esitati võistlusele üle 3500 erineva juustu üle maailma. Olime Baltimaadest ja Soomest ainsad, kelle toodang sai ekspertide žürii kõrge tunnustuse osaliseks. Andre Excellent kuulub juustumaailma 78 parima juustu hulka. Lisaks pälvis ta ka eriauhinna „Parim Kesk- ja Ida-Euroopa juust“. Andre Excellent on ka varasemalt pälvinud väga kõrgeid hinnanguid. Näiteks käesoleva aasta World Championship Cheese Contest võistlusel Ameerika Ühendriikides hinnati seda juustu 99,35 punktiga 100st."

Lisateavet konkursi „World Cheese Awardsi" kohta leiad SIIT.

„World Cheese Awards" on maailma üks suurimaid rahvusvahelisi juustukonkursse, mis toimus 31. korda. Konkursil hindasid juustusid üle 260 juustueksperdi. „Võistlusel hinnati eelkõige juustude maitset, tekstuuri, värvi ja konsistentsi," selgitas Erika Pääbus. Võistust „World Cheese Awards" korraldab Suurbritannias tegutsev „The Guild of Fine Food".

Andre Juustufarm OÜ alustas ettevõtte oma farmi lehmade piimast juustutootmist 2015. aastal. 170 lüpsilehma piimast ligi pool väärindatakse juustuks. Andre juustud on kõik pälvinud erinevaid auhindu nii kodu- kui ka välismaal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960