• 05.11.18, 11:39
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Lihasektor koguneb Rakveres

Juba homme toimub Rakveres Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Lihafoorum, kuhu on oodatud kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad ja teised sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised. Foorumil osalemine on tasuta.
Tule lihafoorumile
  • Tule lihafoorumile
  • Foto: Postimees/Scanpix
PÄEVAKAVA
Moderaator: Marko Kass
09:30 – 10:00 Registreerumine ja tervituskohv10:00 – 10:10 Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhatajaI Sessioon Lihasektori konkurentsivõime

Artikkel jätkub pärast reklaami

10:10 – 10:30 Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Kristel Maidre, Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna juhataja10:30 – 11:00 Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jantsik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)11:00 – 11:15 Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool11:15 – 11:45 Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)11:45 – 12:00 Küsimused/vastused/arutelu12:00 – 13:00 LÕUNAII Sessioon Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk
13:00 – 13:20 Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium13:20 – 13:40 Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool13:40 – 14:00 Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Liidia Häkkinen, Toidu- ja Veterinaarlaboratoorium, osakonna juhataja14:00 – 14:20 Küsimused/vastused/arutelu14:20 – 14:45 KOHVIPAUSIII Sessioon Ulukiliha
14:45 – 15:10 Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts15:10 – 15:30 Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool15:30 – 16:00 Küsimused/vastused/aruteluFoorumi kokkuvõte ja lõpetamine
Lisainfo ja registreerumine SIIN.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele