Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. detsember 2018

Kes võiks pälvida tänavu krahv Bergi innovatsioonipreemia?

Esimese Bergi nimelise preemia pälvisid 2017. aastal sojaaretajad Lea Narits ning Enn Kaljo.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Kuni 15. detsembrini ootavad MTÜ Eesti Rukki Selts, Sangaste Vallavalitsus ja Maaeluministeerium ettepanekuid kandidaatide kohta krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemia väljaandmiseks.

Krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemia eesmärk on tunnustada maamajandussektori edendajaid Eestis, kelle tegevuse tulemusena on loodud uuenduslikke tooteid ja teenuseid või kelle tegevus innustab kasutama innovaatilisi lahendusi ja praktikaid. Preemia väljaandjateks on MTÜ Eesti Rukki Selts, Sangaste Vallavalitsus ja Maaeluministeerium.

Preemia antakse välja avaliku konkursi korras. Preemia kandidaatide esitamise õigus on üksikisikutel ja organisatsioonidel (maamajandussektori erialaorganisatsioonid, esindusorganisatsioonid, ettevõtted ning teadus- ja arendusasutused). Kandidaate võib esitada hiljemalt 15. detsembriks, saates vabas vormis koostatud kirjaliku ettepaneku e-maili aadressile [email protected]. Ettepanek peab sisaldama põhjendust esitatava kandidaadi nominatsioonile ning kandidaadi ja esitaja kontaktandmeid.

Preemia määratakse preemia kandidaadiks esitatud isikule, ettevõttele või asutusele, kelle poolt on välja töötatud või juurutatud uudne maamajanduse sektoris või maamajanduse sektori saaduste töötlemisel rakendatav lahendus. Maamajanduse all mõeldakse siin põllumajandust, aiandust, mesindust ning kalamajandust. Kandidaadi hindamise kriteeriumiteks on algatuse uuenduslikkus ja leidlikkus, keskkonnasäästlikkus ja majanduslik potentsiaal.

Preemia laureaat kuulutatakse välja ja preemia antakse üle krahv Friedrich G. M. von Bergi sünniaastapäeva nädalal Sangastes. Preemia summa moodustub sihtotstarbelistest eraldistest ja on vähemalt 1000 eurot.

Loe lisaks: 

Sojaaretajad said esimese Bergi innovatsioonipreemiaKrahv Berg – uskumatult viljakas pollumajanduse edendajaParim taimekasvataja katsetab edukalt sojakasvatust

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960