Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 6. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BASF sai heakskiidu Revysoli registreerimiseks Euroopas

BASF sai heakskiidu Revysoli registreerimiseks Euroopas
Foto: BASF
Juhtiv fungitsiidide tootja BASF on saanud Euroopa Liidult heakskiidu, et tuua Euroopa turule uus Revysol® fungitsiid, Eesti turule on toodet oodata juba 2020. aastal.

“Põllumajandustootjad otsivad uuenduslikke ja jätkusuutlikke lahendusi oma põllumajandusettevõtete tegevuse parandamiseks. Revysol võimaldab neil seda tõhusamalt teha ja vähendada ilmastikuga seotud riske. Samuti pakub see paremat ja terviklikumat saaki, mis tõstab oluliselt nende tulusid,” sõnas BASF Agricultural Solutions EMEA regiooni asepresident Livio Tedechi.

Põllumehed seisavad silmitsi paljude väljakutsetega ettevõtete juhtimisel, sealhulgas ka sellega, et järjest vähem on saadaval efektiivseid taimekaitsevahendeid. See tuleneb nii EL poolsetest kõrgenenud nõuetest ja karmistuvatest eeskirjadest kui ka üha keerulisemast olukorrast leida uusi toimeaineid. Innovatiivne Revysol on esimene isopropanool-asool fungitsiid, mida turule tuuakse. See tõsiasi teeb Euroopa Liidu poolse heakskiidu oluliseks verstapostiks, andes põllumeestele nii Euroopas kui kogu maailmas uuendusliku kõrgkvaliteetse toote, millega võidelda resistentsuse vastu ja parandada ettevõtte tegevust. selles valdkonnas, sest lõpuks on olemas kõrgkvaliteetne toode, mis aitab põllumeestel saagi arvukust tõsta ja seda kaitsta.

Põllukultuuride seast on teravili kõige olulisema tähtsusega, kattes enam kui 50% kõigist haritud maadest – see on ka põhjus, miks BASF esimesena just teraviljadele mõeldud toodete registreerimist taotles. Revysol on väga efektiivne oluliste haiguste vastu, näiteks odrapõlde kahjustava ramulaaria või nisu puhul helelaiksuse ja roostete vastu. Revysolil põhinevad teraviljadele mõeldud tooted peaksid turule jõudma 2019. või 2020. aastal, sõltuvalt riiklikest registreerimistest.

Lisaks teraviljadele on plaanis Revysoli sisaldavad tooted registreerida ka rapsi, maisi, puuviljade, viinamarjade ja köögiviljade tarbeks.

Uut toodet tutvustava video leiad SIIT.

“Revysoli valmistamisel rakendasime oma parimate ekspertide kogemusi, et saavutada silmapaistev efektiivsus, järgides samal ajal väga rangeid seaduslikke standardeid,” lisas BASF Agricultural Solutions tooteohutuse osakonna vanem asepresident Jürgen Oldeweme. “Meil on väga hea meel Euroopa Liidu poolt saadud heakskiidu üle, see annab selge tõuke, et saame ka globaalselt Revysoli registreerida.”

Revysolist oodatakse uut hitt-toodet, mille müügipotentsiaal ületaks 1 miljardi euro piiri. Lisaks Euroopale nähakse palju vaeva ka Aasias ja Ameerikas, kus taotletakse registreerimisi enam kui 40 kultuurile. Toimeaine hakkab olema saadaval erinevates kohandatud formulatsioonides, et põllumehed kogu maailmas saaksid veelgi paremini kaitsta oma kultuuritaimi erinevates kasvutingimustes.

Lisateavet leiad SIIT.

Loe lisaks: 

Margus Saviste: taimekaitse­vahendite turul segased ajad

Ingrida Grantina: sadadest sortidest valime just siia sobivaima

Andreas Haase: teeme oma teadmistega teie töö kasumlikumaks

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960