Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 14. märts 2019

Mida metsaomanik peab teadma oma tulude ja kulude deklareerimisest?

Raie Järvamaal
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Metsaga tehtud tehingute maksustamise võimaluste ärakasutamine aitab füüsilisel isikul metsa hea käekäigu jaoks oluliselt rohkem panustada ja samas vähendada tulumaksukohustust.

Juba mõnda aega on erametsaomanikel õigus raieõiguse ja metsamaterjali müügitulu maksustamist müümise aastale järgnevale kolmele aastale edasi lükata ning sellel ajal tehtavad metsa majandamisega seotud kulud tuludest maha arvata. Metsa majandamise kulud saab maha arvata tulu saamise aastal ja sellele järgneval kolmel aastal. Arvestada tuleb, et kulud peavad olema dokumentaalselt tõendatavad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960