Autor: Põllumajandus.ee • 25. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti aiandusettevõtja tooted maailma parimates restoranides

Jaanihanso Siidrivabrik on alustanud koostööd Barcelonas asuva elBarri restoranide grupiga, mille omanik ja juht on legendaarse elBulli üks loojatest Albert Adria.
Jaanihanso talu peremees Alvar Roosimaa
Foto: Veronika Roosimaa

Jaanihanso Jääsiidrit pakutakse täna grupi lipulaevas Enigma Concept, mis tõusis esimese tegevusaasta järel maailma 100 parema restorani hulka ja sai esimese Michelini tähe. Grupi teine tähtrestoran Tickets oli eelmisel aastal maailma restoranide edetabelis 32.kohal ja seda peetakse üheks kõige pikema ootejärjekorraga restoraniks kogu maailmas.

Jaanihanso on Pärnumaal tegutsev mahetootja, kes väärindab Eesti puuvilju ja marju traditsiooniliste veini- ja vahuveinitootmise meetodite järgi. Jaanihanso ekspordib oma toodangut ligi kümnesse välisriiki. Suurim välisturg on Ameerika Ühendriigid, kus tooted on täna saada üheteistkümnes osariigis. Käesoleval aastal alustati eksporti Saksamaale ja Jaapanisse.

Jaanihanso on Eesti Aiandusliidu ja Väikepruulijate Liidu liige. Ligi 6000 istikuga puuviljaaia ja veinivabriku kõrval on avatud külastuskeskus Jaanihanso CiderHouse, mille loomist ja käivitamist hinnati 2018 aastal Pärnumaa Parima Turismiarendaja tiitliga.

Loe lisaks:

Maaettevõtluse reality: Jaanihanso Siidrivabrik

Liivimaa maitsed: Eestit ja Lätit ühendab toidutee

Eesti õuntest valmistatud Jaanihanso siidrid maailma absoluutses tipus

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960