• 26.03.19, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti aiandusettevõtja tooted maailma parimates restoranides

Jaanihanso Siidrivabrik on alustanud koostööd Barcelonas asuva elBarri restoranide grupiga, mille omanik ja juht on legendaarse elBulli üks loojatest Albert Adria.
Jaanihanso talu peremees Alvar Roosimaa
  • Jaanihanso talu peremees Alvar Roosimaa
  • Foto: Veronika Roosimaa
Jaanihanso Jääsiidrit pakutakse täna grupi lipulaevas Enigma Concept, mis tõusis esimese tegevusaasta järel maailma 100 parema restorani hulka ja sai esimese Michelini tähe. Grupi teine tähtrestoran Tickets oli eelmisel aastal maailma restoranide edetabelis 32.kohal ja seda peetakse üheks kõige pikema ootejärjekorraga restoraniks kogu maailmas.
Jaanihanso on Pärnumaal tegutsev mahetootja, kes väärindab Eesti puuvilju ja marju traditsiooniliste veini- ja vahuveinitootmise meetodite järgi. Jaanihanso ekspordib oma toodangut ligi kümnesse välisriiki. Suurim välisturg on Ameerika Ühendriigid, kus tooted on täna saada üheteistkümnes osariigis. Käesoleval aastal alustati eksporti Saksamaale ja Jaapanisse.
Jaanihanso on Eesti Aiandusliidu ja Väikepruulijate Liidu liige. Ligi 6000 istikuga puuviljaaia ja veinivabriku kõrval on avatud külastuskeskus Jaanihanso CiderHouse, mille loomist ja käivitamist hinnati 2018 aastal Pärnumaa Parima Turismiarendaja tiitliga.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Loe lisaks:
Maaettevõtluse reality: Jaanihanso Siidrivabrik
Liivimaa maitsed: Eestit ja Lätit ühendab toidutee
Eesti õuntest valmistatud Jaanihanso siidrid maailma absoluutses tipus

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.25, 16:55
Eigo Siimu: põllumajanduses loeb usaldus – kui põllumehel läheb hästi, läheb hästi ka meil
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele