Autor: Põllumajandus.ee • 11. juuni 2019

Rakvere lihatööstus laienes

Täna, 11. juunil avati Rakveres pidulikult Rakvere lihatööstuse juurdeehitus, millega suurenes tehase 41 900 m² suurune pindala 2000 m² võrra.
Laienduse avasid maaeluminister Mart Järvik ja HKScan kontserni tegevjuht Tero Hemmilä.
Foto: Marek Metslaid, HKScan

Laiendusega valmis uus ja modernne praetoodete osakond, mis on varustatud Baltikumis unikaalse ja kaasaegse tehnoloogiaga. Seni teadaolevalt on tegemist selle aasta suurima investeeringuga Eesti toiduainetööstuste seas.

„Viimased aastad ei ole lihasektoris olnud kerged. Seda enam on oluline, et oleme suutnud jätkuvalt investeerida nii oma inimestesse, farmidesse kui ka tööstusesse ja toodetesse. 8 miljoni euro suurune investeering Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda annab meile võimekuse toota efektiivsemalt, keskkonnasäästlikumalt ja tuua turule täiesti uusi tooteid innovaatiliste pakendilahendustega,“ rääkis Rakvere ja Talleggi tooteid tootva HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Maaeluminister uut tehnikat uudistamas.
Foto: Marek Metslaid, HKScan Estonia

Mere sõnul on uus küpsetus-, jahutus- ja pakendamistehnoloogia neli korda võimsam kui olemasolevad. „Hakklihast, fileest ja fileemassist valmistoodete turg kasvab Euroopas 10% aastas ning Rakvere tehase uus tehnoloogia võimaldab kohalikku toodangut eksportida nii Baltikumi, Skandinaaviasse kui ka kaugemale,“ lisas Mere.

„Pidev innovatsioon ja selleks tehtavad investeeringud on tänapäevase toiduainetööstuse edu alustalad. Viimaste aastate trendid näitavad, et tarbijad eelistavad üha enam mugavustooteid ning selle trendiga peab ühte sammu astuma. Kuid vähemalt sama oluline on olla ka tootmises keskkonnasõbralik – nii tehnoloogiliselt kui ka näiteks toodete pakendamisel. Rakverre tehtud investeering võimaldab aastas säästa energiakuludelt 5 protsenti ning elektri asemel võetakse kasutusele gaas, mis tagab oluliselt väiksema süsihappegaasi eraldumise keskkonda,“ lisas HKScan kontserni tegevjuht Tero Hemmilä.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105